Liken Skis, un projecte de creació d’esquís de fusta, guanya el 7è Concurs d’Emprenedors

Ja hi ha guanyadors del 7è Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà. L’emprenedor Oriol Baró s’ha endut el primer premi, valorat en 2.500 euros en metàl·lic i 5.100 euros en serveis addicionals, amb el seu projecte Liken Skis, de creació d’esquís de fusta. La sala d’escapada de la Patum, de Joan Fígols, Jordi Salvans i Jordi Pujals, s’ha endut el segon premi; i el projecte Floconut, d’Ivette Cortés, el tercer.

La gala d’entrega de premis s’ha celebrat aquest dijous, dia 7 de març, a la Sala Casino i ha estat conduïda pel periodista berguedà Abraham Orriols i presidida pel president del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament, Josep Lara. En total, s’han repartit més de 15.000 euros en premis i, durant tot l’acte, ha tingut un pes important el nou format estrenat aquest any pel certamen i s’han exhibit tots els candidats en vídeo-resums d’un minut dels programes que es van emetre per la Televisió del Berguedà.

L’emprenedor Oriol Baró, de “Liken Skis”, ha obtingut el primer premi amb 2.500€ en metàl·lic i 5.100€ en un pack de serveis, pel projecte, ubicat a la Pobla de Lillet, de fabricació d’esquís de fusta i de forma artesanal, totalment personalitzables i dissenyats de forma específica per cada client.

El segon premi va ser pels emprenedors Jordi Fígols, Jordi Salvans i Jordi Pujals, pel projecte “La Patum room escape” ubicat a Berga, que amb la sala d’escape room ambientada amb la Patum, s’han emportat 1.000€ en metàl·lic i 3.000€ en un pack de serveis.

Ivette Cortés es va emportar el 3r premi amb 500€ en metàl·lic i 2.850€ en un pack de serveis pel seu projecte “Floconut”, ubicat a l’Ametlla de Merola i basat en la natura, la salut i la cosmètica natural per l’elaboració de sabons, xampú, sacs tèrmics i altres elements de salut i cosmètica.

Finalment el projecte que va estar més ben valorat pel públic, va ser “Natur Cadí” de Boris Lapuerta i Alba Bonet, que van obtenir 559 vots i la dotació de 500€ en metàl·lic del premi del Concurs. El projecte “Natur Cadí” de Cal Rosal, basa el seu treball en l’elaboració de xocolata artesana, recuperant l’antic art de la seva elaboració manual. El portal web Regió7 va ser qui va recollir els vots.

A banda, durant l’acte, s’ha celebrat una taula rodona entre emprenedors que han estat premiats en alguna de les edicions anteriors del concurs. Hi ha participat Maria Costa, de l’Escairador; Ester Corrales, de Rural Salut; Pau Llorens, de Microsprints; i Carles Casas, d’Ecomatalasser. El debat ha estat conduït pel periodista de l’Aquí Berguedà i guanyador d’un premi del concurs l’any 2016, Marc Canturri.

Tot el concurs ha estat possible gràcies a l’organització de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el patrocini de la Fundació la Caixa i la col·laboració de Cambra de Comerç de Barcelona (Delegació al Berguedà), Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Fundació Universitària del Bages (FUB) – Umanresa, Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Xarxa TV, Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Inforber, Moi Acció, Regió 7, Gestoria Plana, Gestoria Plana Bagà, Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Coma, Assessoria Miquela Garriga, Montraveta & Hernandez Associats, Estudi Jurídic Econòmic, Gestoria F. Fernàndez Cabra S.L.P. , Assessorament Personalitzat de Pimes, Jordi Fontquerni Agroxarxa, Gestoria Pujol, Assessoria Josep Maria Casals.

X