L’Ajuntament de Berga, en bloc, insisteix en soterrar la C-16 al seu pas per la zona de l’institut

L’Ajuntament de Berga s’oposa de manera unànime al projecte de C-16 presentat pel departament de Territori de la Generalitat el mes de gener passat. Aquest dijous el ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció que reitera la veu contrària als accessos centre i nord de la ciutat que contempla la futura ampliació de l’eix viari.

A més, la moció insisteix en posar en valor la possibilitat de soterrar la via al seu pas per la zona de l’institut, respectant així el planejament urbanístic vigent. Segons la moció, el soterrament suposaria “una millora substancial en la integració paisatgística i a la trama urbana de la C-16″. A més, evitaria “l’ús i ocupació permanent d’uns terrenys amb un alt valor per a la ciutat”.

Tanmateix, la moció qüestiona “l’elevat grau d’ocupació de terreny de la proposta d’accés a Berga Nord” i acorda fer pressió perquè l’ocupació es disminueixi i es redueixi el nombre de corbes que contempla el futur vial d’accés.

L’alcalde accidental, Oriol Camps, ha celebrat l’acord unànime i ha recordat que aquesta unanimitat era un requisit que el Director General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Javier Flores, va posar-los quan es va reunir amb les diferents formacions polítiques del ple municipal.