L’Ajuntament de Puig-reig penja l’estelada separada per peces per denunciar que la Junta Electoral l’ha fet treure

L’Ajuntament de Puig-reig ha tret l’estelada que ha cobert la façana durant tota la legislatura i l’ha substituït per una de separada per peces. És a dir, una senyera, una creu blanca i un triangle blau. Aquest dilluns la Junta Electoral va donar un ultimàtum de 24 hores al consistori perquè retirés l’estelada i la pancarta que exigia la llibertat dels presos polítics.

L’alcalde del poble, Josep Maria Altarriba, ha dit que han buscat “la manera imaginativa de denunciar aquesta manca de llibertat d’expressió, democràcia i drets fonamentals”. Ja ahir, la Junta va recordar al batlle que, si no ho feia ell, ordenarien als agents dels Mossos d’Esquadra que ho fessin: “No els volíem fer passar aquest mal tràngol”.

A banda de la bandera separada per peces, l’Ajuntament ha penjat una pancarta, amb un missatge: “Avui ens segresten les paraules, però mai ens robaran les idees”.

El parc de bombers voluntaris de Gironella posa cartells amb ampolles de Fairy

La de l’Ajuntament de Puig-reig no és l’única mostra reivindicativa arran de l’ordre de la Junta Electoral. La setmana passada agents dels Mossos d’Esquadra van ordenar als parcs de bombers voluntaris del Berguedà que retiressin els llaços grocs que exhibien.

A Puig-reig, la resposta inicial va ser posar-hi un cartell amb el missatge: “Aquí hi havia un llaç groc”.

Al de Gironella, aquest dimecres s’hi poden veure cartells amb ampolles de Fairy (fotos: Ricard Codina).

bombers gironella fairy llaç groc junta electoral eleccions (3)

bombers gironella fairy llaç groc junta electoral eleccions (2)

bombers gironella fairy llaç groc junta electoral eleccions (1)

L’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo (PP), va assegurar en la seva declaració al judici del ‘procés’ que “alguns agents de la Guàrdia Civil havien caigut en la trampa del Fairy” durant les càrregues de l’1-O. Segons Millo, alguns ciutadans van escampar rentavaixelles líquid a terra per tal que els agents rellisquessin al passar-hi per damunt.

L’argument de l’exdelegat del Govern espanyol ha estat objecte de bromes en les últimes setmanes i ha acabat servint a molts col·lectius, com alguns bombers voluntaris del Berguedà, per reivindicar la seva llibertat d’expressió.

X