L’Ajuntament de Berga desobeeix l’ordre de la Junta Electoral i manté l’estelada i els llaços a la façana

L’estelada, els llaços grocs i la pancarta pels presos polítics segueixen a l’Ajuntament de Berga. El govern municipal ha decidit mantenir tots els símbols penjats, malgrat que la Junta Electoral de la zona va ordenar a l’alcalde -en aquest cas, l’accidental, Oriol Camps– que la retirés en menys de 48 hores.

Aquesta tarda l’Assemblea Nacional Catalana de Berga (ANC Berga) i Òmnium Berguedà han convocat un acte de suport a la decisió, que es repeteix tres anys després que, per la mateixa acció, s’obrís un cas contra Montse Venturós que va acabar amb la condemna de 6 mesos d’inhabilitació. Un centenar de persones han respost a la convocatòria, entre les quals hi havia regidors de l’Ajuntament de Berga, Montse Venturós i l’actual alcalde accidental, Oriol Camps.

L’ordre de la Junta Electoral de la zona respon a la instància entrada pel Partit Popular, que exigia que es retiressin els símbols de la façana del consistori. El PP entén que són “símbols partidistes” i demana que es retirin, especialment ara que entrem en unes setmanes on es produiran dues eleccions: les generals del 28 d’abril i les municipals del 26 de maig.

mani-estelada-berga-2019

La resposta de l’Ajuntament de Puig-reig

En el mateix comunicat on la Junta Electoral ordenava a Berga que retirés els símbols, també es demanava a l’Ajuntament de Puig-reig que retirés l’estelada i la pancarta pels presos polítics de la seva façana. La resposta del consistori puirreigtenc ha estat diferent: han penjat una estelada separada per peces (la senyera, el triangle blau i l’estrella blanca) i una pancarta amb un missatge: “Avui ens segresten les paraules, però mai ens robaran les idees”.

estelada-separada-puigreig