Investigadors europeus visiten la residència de Bagà per conèixer els seus mètodes de treball

Una vintena d’investigadors de Romania, Itàlia, Bulgària i Catalunya han visitat la residència Salarich Calderer de Bagà aquest abril. L’objectiu era conèixer els mètodes de treball i el funcionament del centre baganès. La jornada s’emmarca dins un projecte de cooperació en l’àmbit de les persones grans que vol estudiar els models de residència que hi ha a Europa per, després, crear material que els millori.

Els investigadors van ser a Romania el gener d’aquest any. A l’abril han vingut a Catalunya, on –a banda de la residència de Bagà- van ser en diversos centres de Barcelona. La següent trobada serà a Itàlia el proper juliol. Al setembre se’n farà una altra a Romania, on membres de la residència Salarich Calderer han estat convidats. Al novembre els investigadors seran a més llocs de l’Estat espanyol i el febrer del 2020, a Bulgària.

Durant la visita a Bagà, els investigadors van parlar amb el personal de la residència. “Va ser divertit. Eren professionals de diferents àmbits: geriatria, infermeria, etc. Ens van demanar com treballàvem i ells també ens van explicar com funcionaven al seu país. Els italians, per exemple, estan molt bé en tema d’equipaments, amb habitacions individuals i un tracte molt íntim”, explica Isabel Gutiérrez, directora de la residència, en una nota de premsa.

La investigació neix a l’associació Global Help, de Romania, i es preveu que s’allargui uns 18 mesos. Per desenvolupar-la, Global Help compta amb la col·laboració de Caminul pentru Persoane Varstnice (Romania), el Departament d’Estudis dels Medis Actuals (Catalunya), Home Hope Ltd (Bulgària) i Euroform LFS (Itàlia).

residencia baga projecte dema (5)

residencia baga projecte dema (4)

residencia baga projecte dema (3)

X