Salut, Bagà

Investigadors europeus visiten la residència de Bagà per conèixer els seus mètodes de treball

Investigadors europeus visiten la residència de Bagà per conèixer els seus mètodes de treball

Una vintena d’investigadors de Romania, Itàlia, Bulgària i Catalunya han visitat la residència Salarich Calderer de Bagà aquest abril. L’objectiu era conèixer els mètodes de treball i el funcionament del centre baganès. La jornada s’emmarca dins un projecte de cooperació en l’àmbit de les persones grans que vol estudiar els models de residència que hi ha a Europa per, després, crear material que els millori.

Els investigadors van ser a Romania el gener d’aquest any. A l’abril han vingut a Catalunya, on –a banda de la residència de Bagà- van ser en diversos centres de Barcelona. La següent trobada serà a Itàlia el proper juliol. Al setembre se’n farà una altra a Romania, on membres de la residència Salarich Calderer han estat convidats. Al novembre els investigadors seran a més llocs de l’Estat espanyol i el febrer del 2020, a Bulgària.

Durant la visita a Bagà, els investigadors van parlar amb el personal de la residència. “Va ser divertit. Eren professionals de diferents àmbits: geriatria, infermeria, etc. Ens van demanar com treballàvem i ells també ens van explicar com funcionaven al seu país. Els italians, per exemple, estan molt bé en tema d’equipaments, amb habitacions individuals i un tracte molt íntim”, explica Isabel Gutiérrez, directora de la residència, en una nota de premsa.

La investigació neix a l’associació Global Help, de Romania, i es preveu que s’allargui uns 18 mesos. Per desenvolupar-la, Global Help compta amb la col·laboració de Caminul pentru Persoane Varstnice (Romania), el Departament d’Estudis dels Medis Actuals (Catalunya), Home Hope Ltd (Bulgària) i Euroform LFS (Itàlia).

residencia baga projecte dema (5)

residencia baga projecte dema (4)

residencia baga projecte dema (3)

Europa Isabel Gutiérrez residència de Bagà Residència Salarich Calderer

Comentaris