Puig-reig prepara un musical “que parli del poble”, amb Sergi Cuenca i la Polifònica com a caps de cartell

Un musical identitari per posar en valor la història de Puig-reig. Aquesta és la proposta que la regidoria de Cultura de Puig-reig té en ment des de fa mesos i que ha aconseguit seduir actius molt importants. Sergi Cuenca composarà la música, Quim Puig és l’escriptor del text, la gironellenca Maria Casellas dirigirà la posada en escena de l’entramat i la Polifònica de Puig-reig hi posarà la veu.

Es dirà ‘Arrelats a Puig-reig‘ i es preveu que sigui el 16 i 17 de novembre. A hores d’ara, Sergi Cuenca treballa en la música que sonarà durant tota la funció. A l’estiu, la Polifònica rebrà les partitures i començaran els assajos. Els directors del cor, Emmanuel Niubò i Josep Maria Conangla, van explicar en roda de premsa que necessiten uns 3 mesos per preparar una funció d’aquestes característiques. “Ho farem quan ho tinguem a punt”, va recalcar Conangla. La presidenta de la Polifònica, Maria Rosa Riera, va destacar que és “un projecte de ‘polifònics'”, ja que tant el regidor de Cultura, Jesús Subirats, com Sergi Cuenca, Maria Casellas i Quim Puig han passat pel cor en algun moment de la seva vida.

L’escriptor, Quim Puig, va explicar que el musical “no és una classe magistral d’història”, sinó que busca “petits retalls de vida” per explicar coses del poble “amb escenes plenes de vida i emocions”. Per exemple, Puig ha avançat que la trama parlarà dels orígens de la Corrida o l’època en què la Festa Major de Puig-reig era la més important de la comarca.

Per la seva banda, Sergi Cuenca va assegurar que el musical serà “apte per a tots els públics” i que, a més, comptarà amb un narrador d’alçada, l’actor Joan Crosas, que és tota una eminència en el món del teatre, el cinema, la televisió i el doblatge. Per a Cuenca, el musical és una oportunitat de fer coses al poble: “Sempre treballo fora i aquí hi faig ben poca cosa. Sempre ve de gust”.

Des de la vessant d’interpretació, Maria Casellas treballarà perquè la història “tingui cohesió” i doni protagonisme a la Polifònica, que serà el poble i explicarà els fets més importants de la trama. A més, hi haurà una quinzena d’actors i actrius solistes que posaran a prova les seves habilitats sobre l’escenari.

La funció serà al pavelló poliesportiu i es farà dues vegades (es preveu una actuació dissabte i una altra diumenge). L’Ajuntament hi destina inicialment una partida de 30.000 euros, tot i que espera recuperar-ne una part amb la venda d’entrades i amb la col·laboració d’administracions públiques i patrocinadors privats.

X