Triomf contundent de la CUP a Berga: “Avui sí: hem capgirat la història de Berga”

Victòria contundent de la CUP a Berga. Montse Venturós governarà els propers quatre anys i ho farà amb més regidors que fins ara. La CUP ha superat els 3.000 vots i omplirà 8 de les 17 cadires de l’Ajuntament de Berga. Junts per Berga ha sumat uns 400 vots més que fa quatre anys però es queda amb els sis regidors que ja té. Per darrere, Esquerra en perd un i es queda amb 2, mentre que el PSC es queda amb el regidor que ja tenia, malgrat gairebé doblar els resultats del 2015. El PP, Berga en Comú, Decidim Berga i Ciutadans queden fora de l’Ajuntament.

La CUP ha guanyat en pràcticament totes les meses de Berga. Només ha caigut en meses de la Biblioteca, l’institut, Cal Rosal, l’escola de Santa Eulàlia i l’Escola de Música. En quatre s’ha vist superada per Junts per Berga i en una, pel PSC. A la resta, 18 de 23 meses, domini aclaparador i gairebé 1.000 vots de diferència global respecte la segona força, Junts per Berga. Esquerra, en canvi, s’ha quedat amb els mateixos vots que fa quatre anys, però ha perdut un regidor, ja que la participació ha augmentat notablement: del 54% del 2015 s’ha passat al 67,29%.

El PP ha sumat 252 vots; Berga en Comú, 203; Decidim Berga, 183; i Ciutadans, 90.

L’alcaldessa revalidada, Montse Venturós, ha explicat als mitjans de comunicació que no s’esperava “per res” els resultats d’aquestes eleccions. I ha afegit: “Avui sí: hem capgirat la història de Berga”. Sobre les seves intencions per governar, ha evitat parlar de pactes per sumar majoria, tot i que previsiblement governarà en solitari amb els 8 regidors que li han donat les urnes.

CUP-BERGA-26M-ELECCIONS

X