ERC guanya a Bagà i trenca amb l’hegemonia del PSC

Triomf ajustat d’Esquerra Republicana a Bagà. La candidatura liderada per Joan Oña ha guanyat les eleccions per només 24 vots de diferència respecte el partit que fins ara governava, Compromís per Bagà (PSC). L’agrupació d’electors Bagà Endavant s’ha quedat amb només 2 però pot tenir la clau de govern.

Maria Viso, cap de llista de Compromís, aspirava a agafar el relleu del seu pare, Nicolás Viso, fins ara alcalde, que s’ha apartat de la primera línia política. Al final, però, Esquerra els ha passat per davant i millora exponencialment els resultats que va aconseguir fa quatre anys. Els republicans només tenien un regidor a l’Ajuntament, el mateix Oña, i passaran a tenir-ne cinc i, probablement, a governar.

Bagà Endavant, amb Pep Llamas al capdavant, podria governar tant si arriba a un pacte amb ERC com si ho fa amb el PSC.

Fes clic aquí per consultar els resultats complets de les eleccions a Bagà

X