L’Ajuntament de Berga regalarà 15.000 ampolles d’aigua durant els dies de Patum

Concerts divendres Patum
Concerts divendres Patum

En marxa una campanya simpàtica per fomentar el consum no abusiu d’alcohol per Patum. L’Ajuntament de Berga ha creat la ‘Patumaigua‘, una campanya per fomentar que els patumaires beguin aigua. En aquest sentit, es repartiran 15.000 ampolles d’aigua amb etiquetes amb frases amb conya: “Resisteixo al cansament”, “et refresco la Patum”, “m’agrada que em comparteixis” o “pim, pam, pum, Patumaigua per Patum”.

Aquestes ampolles es distribuiran per diferents epicentres de la festa, com ara el Punt Lila del Vall, les barres sense alcohol, les barres joves, els concerts i els autobusos que porten gent de tota la comarca a Berga per assistir als actes de Corpus.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha recordat en roda de premsa que “l’aigua és un sistema eficaç per reduir riscos sobre el consum d’alcohol“. En aquesta línia, ha recalca que la campanya no obliga ningú a fer res i defuig de qualsevol imposició. A banda, destaca que el toc d’humor vol ser una picada d’ullet cap als joves i confia que sigui ben rebuda pel jovent.

‘Vull la nit!’ creix

La campanya de prevenció i sensibilització contra actituds sexistes en l’oci nocturn, Vull la nit!, tornarà a ser a la Patum d’enguany. L’Ajuntament ja va introduir la campanya a la festa l’any passat, ubicant el Punt Lila a la caseta del Vall on antigament hi havia hagut una xurreria i distribuint milers d’adhesius entre els patumaires. Aquesta vegada el Punt Lila obrirà encara més hores, tant en l’espai fixe al Vall com en el servei itinerant que es farà durant les nits de passacarrers.

A banda, es posaran a la venda les samarretes de la campanya. L’any passat només en portaven les persones que dispensaven begudes a les barres de bar i les responsables de la campanya. Aquesta vegada l’objectiu és que la samarreta també sigui entre els patumaires i, així, aprofitar l’aparador de la Patum per donar a conèixer les accions contra el sexisme que la ciutat fa tot l’any.

Dfgu5wxW4AA_jz9

X