Els Castellers de Berga consagren 3 de 7 en una diada àgil i vistosa a Vic

Bona actuació dels Castellers de Berga a Vic. Els de la camisa blava hi han descarregat el sisè 3 de 7 de la temporada i consagren la construcció. De fet, el castell ha protagonitzat pràcticament totes les diades de la colla berguedana en el que portem de temporada: només s’ha descartat als peus de la Sagrada Família.

A banda del 3 de 7, els berguedans van seguir fent proves amb el 3 de 6 per sota i el van descarregar per tercera vegada. Les proves amb el 3 de 6 aixecat per sota continuaran en les properes diades amb l’objectiu d’acabar-lo aixecant un pis mes. A Vic, també van completar el 4 de 6 amb agulla.

Els amfitrions del cap de setmana, els Sagals d’Osona, van completar una excel·lent actuació, descarregant el primer 3 de 8 de la temporada, el 2 de 7 i el 7 de 7. La Jove de Barcelona va descarregar el 3 de 7 com a millor castell i els Castellers de Caldes van descarregar castells bàsics de 6. La diada va ser àgil i vistosa i en poc més d’una hora les quatre colles havien fet les seves respectives actuacions.

Ara els Castellers de Berga fan una pausa el següent cap de setmana per encarar la recta final cap als Quatre Fuets. Divendres 31 de maig, pujaran a assajar a Alp per donar un cop de mà a la Colla Castellera de Cerdanya, de la qual els berguedans són padrins i seran al bateig dels cerdans el proper 29 de juny. Les següents actuacions per als berguedans seran el 9 de juny a la Festa Major de Puig-reig i el 16 de juny, a la plaça de Sant Pere, a Berga, a la Diada dels Quatre Fuets.

X