Patum

Editen un llibre d’aventures i enigmes en anglès sobre la Patum

Editen un llibre d’aventures i enigmes en anglès sobre la Patum
Les quatre mestres que han escrit 'The Patum in danger' i l'il·lustrador. MARC CANTURRI

Aquest dimecres surt a la venda un llibre en anglès sobre la Patum. ‘The Patum in danger’ (‘La Patum en perill’) és una història enigmàtica i d’aventures per a nens que quatre mestres d’anglès del Berguedà han escrit, i que des d’aquest dimecres, 12 de juny, es pot comprar a l’Oficina de Turisme per 10 euros.

Les autores són Eva Corominas, Núria Prat, Isabel Rumbo i Lara Saenz, i l’il·lustrador és Rubén Torres. Aquest dimarts han presentat el llibre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga en un acte obert al públic. També han aprofitat per signar i vendre’n els primers exemplars.

Una de les autores ha explicat que, d’entrada, van afrontar el repte amb “respecte”, ja que s’han fet molts llibres de la Patum. Ara bé, el resultat final les deixa “més que orgulloses”. Per la seva banda, l’il·lustrador, Rubén Torres, ha assegurat que els dibuixos cridaran l’atenció dels lectors per la gamma de colors utilitzada i perquè “s’hi identifiquen edificis reals de Berga”.

‘The Patum in danger’ parteix de l’argument que algú ha canviat el codi d’accés que permet entrar a la Casa de La Patum i això ha fet que el Tabaler no hi pugui deixar el Tabal, un cop acabada la passada de l’Ascensió.

A partir d’aquí, comença una aventura on el lector/a haurà de decidir si primer vol descobrir qui ha bloquejat l’entrada o bé quin és el nou codi de la Casa de la Patum. En funció de les seves eleccions, el lector aniran fent salts per les pàgines del llibre i comptarà amb l’ajuda d’un personatge clau, l’Àliga, que li donarà pistes i indicacions per treure’n l’entrellat. El llibre s’adreça a nens de partir de 10 anys, però els adults també el poden gaudir.

1.000 exemplars editats

El llibre és una iniciativa de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga, que és qui va fer l’encàrrec a les mestres, en conèixer que ja havien fet el llibre ‘The Shiny Black Stone’, inspirat en la història de la mineria al Berguedà. La primera edició del llibre ‘The Patum in danger’ comptarà amb 1.000 exemplars que es posaran a la venda a l’Oficina de Turisme de Berga a partir del dimecres, 12 de juny. El llibre tindrà un preu de 10€.

L’Ajuntament de Berga distribuirà gratuïtament 2 exemplars del llibre a totes les escoles de primària de la comarca per donar a conèixer el llibre entre l’alumnat, així com per treballar-hi a classe. D’altra banda, també es faran arribar exemplars a les biblioteques del Berguedà, al Bibliobús i a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, entre d’altres.

Ajuntament de Berga Llibre llibre en anglès Patum The Patum in danger

Estic amb tu

Comentaris