First Stop

Patum

On són els salts dels passacarrers de Patum del 2019?

On són els salts dels passacarrers de Patum del 2019?
Inici d'un passacarrers de Patum. MARC CANTURRI / ARXIU

Ja es coneixen els punts on es faran els salts de Patum durant el passacarrers de dimecres i el de dissabte. Aquesta vegada els salts han tardat més de l’habitual a desvetllar-se perquè els regidors de l’Ajuntament tot just fa tres dies que han pres possessió del càrrec. El de dimecres tindrà 23 aturades i començarà a les 20h; i el de dissabte en tindrà 18 i començarà a 2/4 de 8 (19.30h).

La passada de dimecres arrencarà i acabarà a la plaça de Sant Pere, com sempre. Després del salt del secretari i la rectoria, la primera regidora a qui dedicaran un salt és a Roser Rifà, que ha triat el carrer Pinsania en honor a l’associació contra el càncer Ginkgo. Al carrer de la Pietat s’hi farà un salt per l’Handbol Berga, escollit per Ivan Sànchez. Més endavant, al carrer Buxadé, es faran els de Ferran Aymerich i Jordi Sabata.

A la doctor Saló, de baixada, s’hi farà el salt per a Abel Garcia. Ja al Vall, Ramon Camps ha triat la plaça Viladomat perquè s’hi faci el seu salt. Altre cop de pujada, el passacarrers es tornarà a aturar a la plaça Doctor Saló per fer el salt per a Marc Marginet. A la plaça de Sant Pere, s’hi farà el d’Eloi Escútia, que el dedica a Grup Horitzó. A l’inici del carrer Major, a la placeta Ciutat, es farà el salt per a Ariadna Herrada.

A la plaça de les Cols hi haurà un salt dedicat als Castellers de Berga, escollit per Aleix Serra. I pocs metres més endavant, a l’alçada del Casal Panxo, s’hi farà el de l’alcaldessa, Montse Venturós. A partir d’aquí, el passacarrers tornarà al carrer Major i es farà un salt a l’alçada de Cal Luigi, aproximadament, en honor al Club Esportiu Berga i escollit per Isaac Santiago. A la plaça Maragall hi haurà el salt de Dolors Tous i a Sant Francesc, el de Dolors Rial.

Més endavant, a l’alçada del Teatre Municipal, Roser Valverde dedica el seu salt a les entitats teatrals. Al carrer del Roser, a l’alçada dels Països Catalans, Marià Miró ha escollit aturada en honor a l’ANC i Òmnium Cultural. Després es farà el salt als jutjats vells i, ja de tornada al casc antic, a la plaça de la Creu, es farà el salt per a Vicenç Vegas. A la plaça Sant Joan i a Sant Pere hi haurà tirabols.
recorregut-passacarrers-dimecres

El passacarrers de dissabte

Dissabte hi ha els salts dedicats als administradors. En aquesta ocasió la parella Espel-Cuartielles ha escollit la travessia de la Pietat per fer el seu salt. Al carrer dels Àngels s’hi farà el dels Guiu-Altarriba. Al carrer Major, el dels Farguell-Cortina. I a la plaça Sant Joan, de baixada, el dels Güell-Sabé.

passacarrers_dissabte_2019

Passacarrers de Patum Patum 2019 recorregut del passacarrers

Estic amb tu

Comentaris