Caminada nocturna, orientació, cursa per adults i prova infantil al Repte Solidari de Creu Roja Berguedà

Creu Roja Berguedà organitza el divendres 5 de juliol a Gironella la setena edició del Repte Solidari. Es tracta d’una activitat esportiva per a tots els públics que serveix per ajudar a finançar els projectes humanitaris que té en marxa Creu Roja al Berguedà.

En concret, hi haurà tres proves: una cursa infantil, per a nens i nenes fins a 14 anys, que es farà a les 20 h; una prova d’orientació, a les 20:15 h, i finalment, la caminada o cursa nocturna —el recorregut es pot fer corrent o caminant—, que arrencarà a les 21 h, tindrà un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns de Gironella, i és apta per a tothom. Les tres proves tindran la sortida a la plaça de la Vila de Gironella.

Sopar popular a Gironella

Un cop hagin acabat, a la mateixa plaça de la Vila, hi haurà un sopar popular, animat amb música i aquest any també amb karaoke. També es pot anar al sopar, encara que no s’hagi participat a la cursa, comprant els tiquets a la plaça de la Vila.

El Repte Solidari s’organitza amb la col·laboració del Centre Alpí de Gironella, el Club Orientació Berguedà i l’Ajuntament de Gironella.

L’activitat serveix per impulsar la venda de butlletes del Sorteig de l’Or de la Creu Roja, que es farà el 18 de juliol a Palma. Hi ha en joc un primer premi de 3 milions d’euros, i 4 milions més en premis menors. Els beneficis per la venda de butlletes del Sorteig de l’Or al Berguedà serveixen per finançar els projectes humanitaris i solidaris que fa la Creu Roja aquí.

Les inscripcions al Repte Solidari valen 7 euros per als nens i nenes, i 10 per als adults, i inclouen una butlleta del Sorteig de l’Or, una bossa i un tiquet per al sopar. Els que vulguin anar només a sopar podran pagar un tiquet únic de 10 euros.

Concurs fotogràfic

Durant el Repte Solidari, hi haurà en marxa un concurs fotogràfic. Per participar-hi, cal utilitzar el hashtag #numerosolidari a Instagram i registrar la fotografia al web www.numerosolidari.com. Les fotografies que obtinguin més vots s’enduran un cap de setmana rural, àpats en restaurants, descomptes i altres premis.

Creu Roja Berguedà impulsa projectes solidaris a la comarca destinats a l’atenció de les famílies amb vulnerabilitats, les persones grans, la infància i les persones amb diversitats funcionals, fomenta l’ocupació, té dispositius de socors i emergències i fa accions de cooperació internacional. També gestiona des del 2016 un Centre de Protecció Internacional per a sol·licitants d’asil a l’Alberg de Berga. Creu Roja és l’entitat més nombrosa del Berguedà, amb més de 2.000 persones sòcies i voluntàries.

Fotografia: Imatge del Repte Solidari 2018, de l’autora @nataliapb61, guanyadora del concurs fotogràfic #reptesolidari.