Missatges a les escombraries: la protesta dels veïns del barri vell de Berga per les bosses escampades

Un grup de veïns del barri vell de Berga, organitzats avui mateix a través de Facebook, han recollit les escombraries que hi havia escampades al carrer Sant Francesc. Juntament amb un pot de pintura que hi havia abandonat, les han deixat totes en una bossa amb el missatge: “El barri vell ja està cansat de tanta brutícia”. Ha estat una acció simbòlica i espontània per denunciar la deixadesa que consideren que hi ha des de implantació del sistema de recollida porta a porta, i especialment en els últims mesos.

Avui es projectava “Toy Story 4” al Teatre Patronat, es preveia que passessin pel carrer moltes famílies, i per això els veïns han deixat també el missatge: “Escombraries recollides per veïns de Berga al carrer Sant Francesc (avui hi ha cine i no volem que la quitxalla vegi tanta porqueria).”

Multes de 120 a 60.000 euros

La cruïlla del carrer Major amb el carreró que puja cap al Patronat és dels molts punts del barri vell on alguns veïns abandonen bosses de deixalles, cosa que està castigada amb multes de 120 a 60.000 euros.

Més de la meitat de les persones que han participat en l’enquesta de l’Aquí Berguedà aquest agost creuen que, al seu carrer, hi ha problemes de brutícia.

Les associacions de veïns de Berga demanen passar de 3 a 4 dies de recollida de la matèria orgànica i volen més control dels abocaments de residus o abandonaments de brossa, que es concentren al barri vell, però també en altres punts de la ciutat, com el Tossalet de les Forques. Per això, han demanat una reunió urgent amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

 

X