Més de 5.500 persones gaudeixen d’un FeMAP que exhaureix entrades en gairebé la meitat dels concerts

Xifres estratosfèriques del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L’edició del 2019 ha acabat aquesta setmana després de gairebé dos mesos acostant música d’alt nivell a les comarques del nord de Catalunya. En total, s’han fet 53 concerts que han atret 5.507 persones i que, en 20 d’ells, s’han exhaurit les entrades.

Les grans dades d’assistència refermen l’arrelament del festival, que preveu per a l’any vinent diverses incorporacions de municipis i que inaugurarà la desena edició l’any 2020 amb una nova producció pròpia: la Missa de Difunts de Joan Brudieu, el compositor francès que va arribar de ben petit a la Seu d’Urgell, població on també hi va morir. Tot i que la seva data de naixement no es pot establir com a definitiva, els estudiosos la situen l’any 1520 i, per tant, l’any vinent farà 500 anys.

Dos mesos de prestigi musical

Durant els mesos de juliol i agost el festival ha apropat prestigiosos grups i solistes acostumats a interpretar els seus repertoris en auditoris de tot el món. Així doncs, els habitants del Pirineu han pogut gaudir d’una excel·lència que tradicionalment només és a l’abast de les grans ciutats.

Entre els 53 concerts, destaquen les formacions que han exhaurit les entrades en tots els seus concerts: Romina Lishcka i Sofie Vanden Einde (Sant Quirze de Pedret i Olp), l’Ensemble O Vos Omnes (Berga i Salàs de Pallars), Vespres d’Arnadí (la Seu d’Urgell i Sant Joan de les Abadesses) i Arnau Tomàs i Mercè Hervada (Alp i Beget).

Com sempre els concerts han anat acompanyats de visites guiades a monuments i nuclis antics, que s’incorporen a l’entrada del concert com una activitat complementària que cada cop compta amb més usuaris. En paral·lel, també s’han de destacar els 19 concerts complementaris en residències d’avis, hospitals i centres d’acollida de col·lectius en risc d’exclusió.

Amb un pressupost de mig milió d’euros, el FeMAP planteja la propera edició com una oportunitat de créixer territorialment, ja que són diversos els municipis que han expressat la voluntat d’integrar-s’hi.

X