Ballús Desinfecció Ozó

Berga

La Marató de sang de Berga ‘fitxa’ els periodistes de la comarca per superar les 200 donacions en 12 hores

La Marató de sang de Berga ‘fitxa’ els periodistes de la comarca per superar les 200 donacions en 12 hores
Periodistes de la comarca, amb membres del Banc de Sang, l'Ajuntament de Berga i l'Associació de donants de sang. MAITE FLORES (AJ BERGA)

“Tu sí que ets important; converteix-te en un #sangfluencer”. Amb aquest eslògan, la Marató de Sang de Berga pretén encoratjar el màxim de persones perquè donin sang el proper dijous 12 de setembre, de 10 del matí a 10 del vespre, a l’Hotel d’Entitats, a l’antic Centre Cívic.

Per fer-ho, el Banc de Sang i Teixits s’ha aliat amb joves periodistes de la comarca, que són els protagonistes de la campanya de promoció de la jornada. Pilar Màrquez (Nació Berguedà), Alba Martínez (Televisió del Berguedà), Dani Perona (Regió7) i Marc Canturri (Aquí Berguedà) són la imatge de la campanya.

L’any passat la Marató de sang de Berga va quedar-se a les portes de les 200 donacions. Gala Cortel, responsable de promoció del Banc de Sang, i Ivan Sànchez, regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, han coincidit que cal una empenta a la ciutat i que la xifra de donacions podria ser molt més alta. En la mateixa línia, la presidenta de l’Associació de Donants de Sang al Berguedà, Maria Mercè Codina, ha afegit que les donacions que s’han fet aquest estiu a Gironella, Puig-reig, Bagà i Avià han superat les expectatives: “A Gironella, en tres hores, n’hi van haver 95”.

En línies generals, el nombre de donacions al Berguedà és millorable: de cada 1.000 habitants, 33 en van donar l’any 2018. En canvi, segons dades proporcionades pel banc de sang, una de cada 10 persones que entra en un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. El cas és que, de cada donació, se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.

Què he de fer si vull donar sang?

La Marató de sang de Berga és el 12 de setembre a l’Hotel d’Entitats, de 10h a 22h. No hi ha aturada al migdia, de manera que hi pots anar en qualsevol moment del dia entre la franja de 10 a 22h.

Per donar sang, cal que tinguis més de 18 anys, que pesis més de 50 quilos i que no estiguis embarassada, en el cas de les dones. A més, és indispensable que tinguis un bon estat de salut. Per resoldre més dubtes, pots consultar l’apartat de Preguntes freqüents’ del web del Banc de sang.

Banc de Sang Marató de sang sangfluencers

Estic amb tu

Comentaris