Creixen un 30% les matrícules en cicles formatius de grau mitjà concertats al Berguedà

Creixement important dels matriculats en cicles formatius de grau mitjà concertats al Berguedà. Dels 84 alumnes matriculats fa un any als tres cicles formatius que ofereix l’Escola Xarxa, s’ha passat als 109 d’enguany. Segons dades del departament d’Ensenyament, el creixement va en la línia del que s’ha experimentat en tota la Catalunya central. En dades generals de la demarcació, s’ha passat dels 657 matriculats del curs 18/19 als 950 d’aquest. Fins i tot al Solsonès, que té un grup menys que l’any passat, la xifra de matriculats puja.

Al Berguedà, l’Escola Xarxa ofereix tres cicles de grau mitjà: Gestió administrativa, Manteniment electromecànic i Sistemes microinformàtics i xarxes. Són cursos de dos anys i, per tant, la xifra de 109 matriculats compta tant els alumnes que inicien el primer curs com els que encaren el segon.

Lleu caiguda dels cicles en centres públics

L’escenari és força diferent en el còmput global dels centres públics, que tenen menys matriculats que fa un any. Al Berguedà se n’ofereixen quatre: Conducció d’activitats socioesportives en el medi natural (Institut Alt Berguedà), Cures auxiliars d’infermeria (IES Guillem de Berguedà), Atenció a persones en situació de dependència (IES Guillem de Berguedà) i Elaboració de productes alimentaris (Institut de Puig-reig).

La xifra de matriculats de l’any passat era de 91, mentre que aquest any ha baixat fins als 80. Amb tot, es mantenen els sis grups del curs passat: 4 de primer curs i 2, de segon.

El nou cicle formatiu de Bagà s’estrena amb força

Pel que fa als cicles formatius de grau superior, destaca la nova oferta de l’IES Alt Berguedà, on per primer any es pot cursar el cicle superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva. De moment, és l’única oferta pública de grau superior a la comarca però debuta amb 18 inscrits. El grau permet complementar el cicle de grau mitjà de Conducció d’activitats socioesportives en el medi ambient que ja ho ofereix l’institut de Bagà.

Gairebé 100 matriculats més a les escoles

Les dades de matriculacions a Primària també presenten un creixement respecte l’any passat. En el total de les escoles de la comarca, hi ha 86 inscrits més que fa un any. La xifra d’inscrits a P-3, és a dir, els nens que aquest curs comencen l’escola, passa dels 312 de fa un any als 338 d’enguany. En el total de l’educació infantil, el nombre de matriculats passa de 916 a 972. A Primària també hi ha augment, però més tímid: de 2.081 a 2.111.

Els matriculats a 1r d’ESO es mantenen força estables, de 358 a 360, i les xifres en tots els cursos de secundària són força similars a les de fa un any. Pel que fa a Batxillerat, la comarca manté els 17 grups que tenia el curs passat però guanya matriculacions.

X