China Market

Cultura, Esports

El Club Esquí Berguedà impulsa un cicle cultural per exalçar la riquesa de la muntanya a la comarca

El Club Esquí Berguedà impulsa un cicle cultural per exalçar la riquesa de la muntanya a la comarca
Instants de l'Ultra Pirineu 2018. ALEIX CAMPRUBÍ/ARXIU

Tardor cultural en l’esfera del Club Esquí Berguedà. L’entitat esportiva, que aquest any celebra el seu 90è aniversari, ha impulsat el cicle EnCEBa’t per aquest novembre i desembre. La iniciativa inclou un concurs de fotografia, un concurs de curtmetratges, cinc xerrades i conferències sobre la muntanya i tres presentacions de llibres. El gruix de les activitats es concentrarà entre la segona quinzena de novembre i el 14 de desembre, que hi haurà la cloenda del cicle amb una gala final al Teatre Patronat.

Cinc xerrades els dijous al vespre

El cicle s’encetarà el 21 de novembre amb la primera de les xerrades que es faran a la sala Casino de Berga. Cada xerrada serà dijous a les 8 del vespre i n’hi hauran quatre des del 21 de novembre fins el 12 de setembre, més una cinquena de cloenda a càrrec d’Ivan Camps a la gala final.

Dijous 21 de novembre Rafa Vadillo obrirà la llauna amb una conferència sobre els “territoris inexplorats a l’Àrtic rus”. El següent dijous, dia 28, Ferran Canudas i Ferran Sabata explicaran la seva experiència al Montblanc. El 5 de setembre Xavi Batriu i Octavi Puntas parlaran del Pedraforca. El 12 de setembre Ricard Calmet i Alba Xandri relataran la seva travessa en bicicleta per Amèrica. I, finalment, l’atleta Ivan Camps tancarà l’apartat de xerrades a la gala final al Patronat.

Tres presentacions de llibres a la biblioteca

Si dijous serà el dia de les xerrades, divendres serà el dels llibres. La biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga acollirà els dos últims divendres de novembre i el 13 de desembre tres presentacions de llibres de temàtica muntanyista. Serà a dos quarts de 8 de la tarda en tots els casos.

L’editor Enric Soler obrirà el cicle el 22 de novembre amb la presentació dels llibres ‘Sol i amb la meva obra’, de Jordi Colell, i de ‘Roques, glaceres i cims’, d’Emili Civís. El 29 de novembre Quim Pons, de la FEEC, i l’autor Joan Maria Vives presentaran ‘100 Cims: el projecte més popular d’ascensions a les 308 muntanyes escollides de Catalunya’. Finalment, el 13 de desembre, l’autor Jordi Cruz presentarà ‘3 nits de torb i un cap d’any’, amb Francesc ‘Cisco’ Carola i Jordi Capdevila ‘Capis’.

Els concursos de fotografia i curtmetratges

El cicle EnCEBa’t començarà a deixar veure les seves espurnes culturals a finals de novembre, però ja comença a preparar la màquina. Des del 15 d’octubre ja es poden presentar les obres per al concurs de fotografia o el concurs de curtmetratges. El termini s’acabarà l’1 de desembre. Els guanyadors de tots dos certàmens seran reconeguts a la gala final del 14 de desembre, on també s’hi projectaran les seves obres.

Tant les fotografies aspirants com els curtmetratges s’han d’encaixar dins la temàtica de muntanya o d’activitats a la muntanya. Pel que fa a les fotos, no s’acceptaran muntatges ni obres de terceres persones, i s’hauran de presentar en format digital. Un jurat avalat per la Federació Catalana de Fotografia es decantarà per les tres millors imatges de paisatges de muntanya i per les tres millors sobre activitats a la muntanya. A banda, es premiarà la millor obra del certamen, sigui quina sigui la seva categoria escollida. El veredicte es farà el 7 de desembre i es comunicarà als guanyadors perquè puguin recollir el premi a la gala.

Fes clic aquí per a més informació del concurs de fotografia

Quant als curtmetratges, hauran de ser d’entre un i quinze minuts i hauran de comptar amb música pròpia o bé amb els drets d’autor concedits. L’organització no es fa responsable de possibles conflictes per l’autoria dels temes. En aquest cas es premiarà els tres millors candidats. Entre el 2 i el 6 de desembre es farà el veredicte i es comunicarà als guanyadors perquè puguin recollir el premi a la gala.

Fes clic aquí per a més informació del concurs de curtmetratges

Club Esquí Berguedà Enceba't muntanya

Estic amb tu

Comentaris