Pastisseria Ballarà, Les Novetats de Gironella i Cal Luigi són distingits pels seus 100 anys de trajectòria

Allau de reconeixements per als comerços del Berguedà. Fins a 8 establiments han estat distingits per la Cambra de Comerç de Barcelona per la seva trajectòria. Pastisseria Ballarà, de Puig-reig, Sabateria Les Novetats, de Gironella, i Foto Luigi, de Berga, han rebut un guardó pels seus 100 anys d’història i s’han convertit en tres dels grans protagonistes de la gala d’homenatges de la Cambra de Comerç a la Casa Llotja de Mar, a Barcelona.

La Cambra també ha reconegut la trajectòria de Cal Coloma, de Berga, que fa 75 anys que és obert, i de Construcciones Solà Cardona, de Gironella, Eifa (Berga), Restaurant Castell de l’Areny i La Cabana (Berga), que en fan 50. En total, la gala a la Casa Llotja de Mar ha premiat 118 empreses de tota la província de Barcelona.

Fa 23 anys que la Cambra homenatja les empreses de la demarcació anualment. Aquest cop, l’acte ha estat conduït pel periodista Espartac Peran, que ha destacat l’esforç i “la dedicació del teixit empresarial per construir una Catalunya forta econòmicament”. En la mateixa línia, el president de la Cambra, Joan Canadell, va elogiar l’esforç i la constància empresarial i va assegurar que “el futur de l’economia depèn de si les noves generacions tenen aquest esperit dinàmic”.

En clau general, els principals protagonistes de l’edició han estat la Facultat de Nàutica de Barcelona, que fa 250 anys; l’Editorial Salvat i el Port de Barcelona, que en fan 175; i el Col·legi de Metges de Barcelona, que en fa 125.

X