Els manifestants escampen pedres i claven ferros a la C-16, i tallen la carretera vella per provocar més cues

Els manifestants convocats pel CDR de Berga, que tallaven la C-16 des del migdia, han intensificat la protesta, i s’han desplaçat a la carretera vella de l’Estany Clar a Berga, C-1411-Z, per deixar sense alternativa als conductors. A la calçada de l’Eix del Llobregat, hi han escampat pedres i hi han clavat barres metàl·liques per impedir el pas dels cotxes. El tall a la secundària s’ha aixecat a les 8 del vespre: hi han deixat barricades enceses, just en el moment que els Mossos han reobert la C-16 després de netejar-la.

ferros

Amb tot, tot l’operatiu ha arribat a provocar vuit quilòmetres de cuasegons el Servei Català de Trànsit en tots dos sentits. La situació ha estat especialment crítica en direcció a Barcelona, per l’efecte de l’operació tornada del cap de setmana, però també en sentit nord, perquè hi havia molts conductors que es dirigien cap a Horrorland, a Cercs, i no hi poden arribar. Avui, l’organització del parc temàtic hi esperava unes 1.200 persones.

Tensió amb els conductors

Al llarg de tot el dia, hi ha hagut molts moments de tensió entre els manifestants i els conductors. Un s’ha arribat a llançar sobre un manifestant. “Us esteu rient de nosaltres“, ha cridat un conductor. Una altra conductora ha sortit del cotxe, s’ha acostat al grup convocat pel CDR i els ha dit: “Estic al vostre bàndol, però no entenc el que esteu fent“. En canvi, els Castellers de la Cerdanya, que venien d’una actuació a Santpedor, han sortit dels cotxes i han aixecat un pilar al mig de la C-16 en senyal de suport.

castellers

La protesta ha començat a les 12 h, quan el CDR ha convocat una trobada a la benzinera de l’hospital, amb el pretext de fer un vermut. Un grup d’uns quaranta manifestants ha tallat la C-16 i la carretera vella. Per falta d’efectius, han deixat oberta la C-1411-Z, que ha servit de via alternativa durant les primeres hores de la tarda.

És el segon diumenge de protestes a la C-16, després de la sentència del judici del Procés. La setmana passada, el CDR ja va aconseguir tallar l’Eix del Llobregat quatre hores i mitja.

X