El Berguedà acosta els esports d’hivern a totes les escoles: 750 infants se’n van a la neu aquest any

Els esports d’hivern es consoliden dins els cursos escolars del Berguedà. Aquest any 750 alumnes de 3r i 4t de primària de tots els centres del Berguedà aniran a la neu per fer cursos d’iniciació en esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu. El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha posat de relleu en roda de premsa que l’activitat, emmarcada dins el programa ‘Esport Blanc‘, mobilitzarà 104 autocars i 18 serveis de taxi.

En la mateixa línia, el conseller d’Esports, Abel Garcia, ha reivindicat el Berguedà com “una comarca de referència en apropar els esports de neu als infants”. Garcia ha afegit que “no podem navegar a alta mar, però sí que podem treure profit a les nostres muntanyes i ho fem respectant la natura i fomentant l’esport”. Garcia també ha explicat que l’activitat ajuda a potenciar la base perquè, d’aquí a uns anys, els infants puguin competir arreu del món, com els joves dels Mountain Runners que aquests dies disputen les olimpíades juvenils a Lausana.

També han participat a la roda de premsa mestres i alumnes d’algunes escoles del Berguedà. Els mestres han coincidit que “els alumnes ho demanen” i han destacat que sigui una activitat accessible: cada alumne ha de pagar 25 euros (o 32, en cas no ser del Consell Esportiu) per poder participar en els cursos. En aquest sentit, Abel Garcia i Josep Lara han destacat que els serveis socials estan a la guait de les famílies que no poden assumir el cost per facilitar que tothom que ho desitgi pugui anar a la neu i que els diners no siguin un impediment. Per la seva banda, els alumnes han destacat que l’activitat els permet conèixer noves disciplines esportives.

En total, hi participen 23 centres educatius del Berguedà: Bagà, Cercs, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, ZER Alt Berguedà (Gósol, Vallcebre i Sant Julià de Cerdanyola), Gironella (amb l’escola pública, FEDAC i Sant Marc Bassacs), ZER Berguedà Centre (Vilada i Borredà), Puig-Reig (amb les escoles Alfred Mata i Sant Martí), Avià, Casserres, ZER Baix Berguedà (Olvan i Montmajor) i Berga (amb les escoles de Sant Joan, La Valldan, Santa Eulàlia, Xarxa i Vedruna).

X