Junts per Berga considera que l’acord publicitari amb Sant Aniol devalua la marca Patum

Junts per Berga creu que l’Ajuntament hauria d’haver augmentat les seves pretensions a l’hora de signar el conveni amb Sant Aniol per repartir aigües de franc per Patum. El regidor Ferran Aymerich ha exposat al ple que l’acord “crea un precedent” d’un conveni que permet a una empresa ser als cartells de Patum “gairebé a cost 0”.

Aymerich considera que les 20.000 ampolles que donarà Sant Aniol per Corpus no valen prou per permetre a l’empresa ser al cartell “com un patrocinador a l’alçada de l’Ajuntament”. El regidor de Junts per Berga ha recordat que, anys enrere, l’Ajuntament tenia un conveni amb Estrella Damm a través del qual s’ingressaven 25.000 euros anuals per finançar la festa i ha posat en qüestió “la coherència amb la qual s’ha negociat l’acord”.

Des del govern, la regidora de Patum, Roser Valverde, ha assegurat que la despesa per Sant Aniol s’enfila fins als 8.000 euros, tot i que Aymerich ha discrepat i ha apuntat a la xifra d’entre 2.000 i 3.000 euros al·legant que és el cost de fàbrica de les ampolles. Valverde ha replicat que s’hi ha de sumar el cost de l’etiquetatge, la distribució i l’eleboració d’un sistema per poder-les emmagatzemar i reciclar.

La regidora de Patum també ha posat de relleu que el conveni s’emmarca dins la campanya ‘Patumaigua’ i no té res a veure amb l’acord que el consistori tenia amb Estrella Damm fa tres anys. “Buscàvem una empresa comercialitzadora d’aigua per continuar amb el foment del consum responsable d’alcohol durant la festa, i l’hem trobat”, ha dit. Amb tot, l’oposició ha retret al govern que ha pres la decisió sense tenir-los en compte: “Ens n’hem assabentat quan ja estava tot fet”.

A banda, el govern ha reiterat que la signatura d’aquest conveni “no tanca en cap cas la porta a nous patrocinadors per a la festa”. De fet, la CUP ha assegurat que la setmana vinent té una nova reunió amb una altra empresa interessada en esponsoritzar la Patum. Aymerich hi ha coincidit però ha matisat que “es crea un precedent que pot jugar a la contra per a l’Ajuntament de cara a futures negociacions amb altres patrocinadors”.

X