Arriba la Festa de l’Arròs de Bagà: 250 quilos d’arròs, 20 pollastres i una paella de gairebé 3 metres de diàmetre

Festa de l'Arròs de Bagà del 2020, l'última que es va poder fer. JORDI GARCIA PETIT

Cap de setmana arrossaire a Bagà. Torna la Festa de l’Arròs, amb la idea de repartir més de 2.500 racions de paella de pollastre aquest diumenge, 9 de febrer, a la plaça Porxada. Es cuinaran 250 quilos d’arròs i 20 pollastres en una paella de 2,8 metres de diàmetre.

L’arròs és una excusa per reunir tota mena d’expressions culturals a la plaça Porxada. Mentre es cuini a la gran paella, també es podrà gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa de l’esbart Cadí que antigament havia de començar aquella parella que es casava pels volts de la festa. Actualment l’esbart obre la llauna i, després, s’hi afegeix el poble.

Jordi Garcia Petit 5

El Ball Cerdà, a la plaça Porxada. JORDI GARCIA PETIT

A banda, els restauradors de Bagà presentaran les seves propostes per a la segona Festa de l’Arròs Gastronòmica. En aquesta iniciativa, els visitants podran degustar un menú on l’arròs pren protagonisme per completar la diada. Per poder degustar els menús, cal reserva prèvia i el preu oscil·la entre 15 i 30 euros aproximadament.

Com a novetat també s’ha inclòs en la jornada una visita guiada gratuïta per descobrir la vila medieval de Bagà i l’origen i tradició d’aquesta emblemàtica trobada.

A més, com cada any,  es podran trobar diferents productes típics a la fira d’alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i molt més. Consulta totes les activitats AQUÍ.