Reobren bona part dels accessos al Parc Natural del Cadí-Moixeró, tancats pels efectes del Glòria

El Parc Natural del Cadí-Moixeró recupera la normalitat. Aquesta setmana la brigada hi ha fet actuacions d’urgència per reobrir els accessos que van quedar tancats pels efectes del temporal Glòria. En concret, s’han netejat camins, carreteres i pistes que havien quedat intransitables per la presència d’arbres caiguts o pedres de grans dimensions.

La brigada ha actuat en coordinació amb els ajuntaments de Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí. La zona més afectada ha estat la carretera d’accés al poble de Cava, tallada a conseqüència d’una esllavissada de roques i arbres.

Al Berguedà, una retroexcavadora ha netejat les pedres caigudes per una esllavissada a la pista que dona accés al nucli de Rebolleda i Via del Nicolau, de Guardiola de Berguedà. A banda, s’han habilitat diversos aparcaments de vehicles que havien quedat coberts per la neu.

Un cop enllestides aquestes feines més urgents, a mesura que la neu es fongui, es podrà accedir a cotes més altes per tal de concentrar les feines en les diferents pistes forestals que han quedat bloquejades a més alçada.

4a7973d1-e0ad-47a1-9561-150338ba8511

047e29c5-d7c0-4911-8aa3-3a6a4f605a38