First Stop

Berga

Berga Comercial recomana als comerços que poden obrir que només atenguin en horari de matí

Berga Comercial recomana als comerços que poden obrir que només atenguin en horari de matí

La Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (Berga Comercial) ha fet arribar un comunicat a tots els seus associats on recomana als comerços que tenen permesa l’obertura que només ho facin en horari de matí. L’associació proposa als comerciants que destinin les tardes a preparar comandes o, si és el cas, a fer serveis a domicilis.

Aquesta és només una de les vuit recomanacions que la unió de botiguers fa als associats. A banda, també recomana a tintoreries, bugaderies, botigues d’electrònica i botigues de comunicacions que abaixin persianes i recorda que les perruqueries finalment tampoc poden obrir.

L’associació també insta les botigues obertes a preparar comandes via telèfon, WhatsApp o altres xarxes socials per tal d’evitar “l’estada perllongada dels clients als establiments”. Una altra recomanació és que s’atengui els clients des de la porta i que es garanteixi la distància de seguretat d’un metre.

Berga Comercial també recorda que és important utilitzar mascareta o gel desinfectant després d’atendre cada client. “Som conscients de la limitació de mascaretes i gel desinfectant. Per aquest motiu, estem en contacte amb les farmàcies associades per a garantir que aquesta setmana puguem disposar de 50 litres de gel, i mascaretes”, explica l’associació en el comunicat.

La unió de comerciants també recomana netejar els taulells i els lectors de targetes i que la porta de l’establiment sempre estigui oberta. A banda, demanen que es prioritzi el pagament amb mitjans telemàtics (targeta, mòbil, rellotge) o que, en cas de no ser possible, que s’utilitzin guants o gel desinfectant. Finalment, insten els comerciants a vetllar perquè els clients no toquin els productes i que sigui el botiguer qui els serveixi.

SOS a les administracions públiques

Berga Comercial també lamenta en el comunicat que la declaració de l’estat d’alarma per part del govern espanyol no ha anat lligada a cap mesura econòmica per parar el cop cap a empreses, autònoms i treballadors, entre d’altres. La unió de botiguers berguedana recalca que “una de les conseqüències més greus d’aquesta crisi sanitària serà la crisi econòmica” i recorda que “tots els comerços que estiguin obligats a tancar o decideixin fer-ho han d’acordar amb els seus treballadors les condicions i assumir-ne els costos”. En aquest darrer aspecte, Berga Comercial demana que es prioritzi, si és possible, “la utilització de vacances i dies lliures per evitar els acomiadaments temporals”.

Per tot plegat, demanaran a les administracions públiques una sèrie de mesures. D’entrada, la suspensió de les quotes d’autònoms i la suspensió de les quotes hipotecàries i préstecs. També reclamaran que s’atorgui la baixa per accident laboral a tots els treballadors de comerços obligats a tancar i que se suspengui o s’ajorni el pagament d’impostos i tributs. Finalment, també insistiran que calen indemnitzacions per a autònoms i empreses que no puguin treballar.

Moltes d’aquestes mesures, diuen en el comunicat, ja s’han aplicat en altres països. Per això, Berga Comercial assegura que es posarà en contacte amb l’Ajuntament i l’associació d’empresaris de la comarca per “fer front comú i pressionar des de tots els sectors”.

Finalment, la unió de botiguers de Berga també té previst posar-se en contacte amb Banc Sabadell i Caixabank (els bancs amb els quals treballa) per informar als nostres associats de totes les línies de crèdit, i condicions d’aquest, que la Generalitat i l’Estat han obert per a PIMES i empreses.

Berga Comercial Comerç coronavirus COVID-19 UBIC

Comentaris