Carreteres

El canvi d’escenari al Túnel del Cadí: de veure passar 3.000 vehicles en un matí a 65

El canvi d’escenari al Túnel del Cadí: de veure passar 3.000 vehicles en un matí a 65

El Túnel del Cadí ha vist passar 65 vehicles durant tot el matí d’aquest diumenge. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ho ha posat d’exemple en roda de premsa per demostrar que la mobilitat a les carreteres del país ha caigut en picat i que, per tant, els catalans fan cas a les restriccions per norma general.

En un diumenge normal, Interior té calculat que passen pel Túnel del Cadí uns 3.000 vehicles en tots dos sentits de la marxa. Aquest matí, fins les 12h, n’hi havien passat 65. Les xifres suposen un descens del trànsit a la zona d’un 96,7% en sentit Barcelona i d’un 98,6% en sentit Puigcerdà.

Un cop més, tal com ja va passar el cap de setmana passat, els Mossos d’Esquadra s’han desplegat per tot el país per controlar que es compleixin les restriccions de mobilitat. En dades d’aquest migdia, al llarg del cap de setmana han identificat 9.600 persones i 8.883 vehicles, i han tancat un local. També han realitzat 35 detencions i han aixecat 2.342 actes denúncia arreu de Catalunya contra persones que incompleixen la normativa i posen en risc la ciutadania.

El conseller Buch ha recordat en roda de premsa que el telèfon 112 és només per a emergències, mentre que, per a consultes i temes relacionats amb el Covid-19, Interior atén des del 061 o bé a través de l’aplicació de la Generalitat sobre el Coronavirus (per a Android i per a iOS).

conseller d'Interior coronavirus covid COVID-19 Departament d'Interior Generalitat de Catalunya Miquel Buch Trànsit

Estic amb tu

Comentaris