Més de 2.500 treballadors del Berguedà han patit un ERTO a causa de la crisi del coronavirus

Els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs) segueixen afectant amb duresa al Berguedà. Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, 2.506 treballadors de la comarca s’han vist afectats per un ERTO. En total se n’han obert 479.

La majoria d’aquests expedients, 464, s’han produït per una causa de força major propiciada per la crisi del coronavirus. Els quinze restants són per acomiadaments col·lectius, suspensió temporal de contractes o de reducció temporal de la jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives.

A nivell de Catalunya, s’han aprovat 85.115 expedients que han afectat a 625.356 persones treballadores. D’aquests expedients, més de 61.500 han estat a la província de Barcelona, on s’han vist afectades 489.507 persones. Pel que fa a les activitats econòmiques, el sector més damnificat és el dels serveis amb 70.381 expedients fets i 454.324 treballadors afectats.

X