Un de cada 10 comerços de Berga ha obert aquest dilluns amb mesures d’higiene extremes

Només un de cada 10 comerços de Berga ha reprès la seva activitat aquest dilluns, malgrat que el govern espanyol ho hagi autoritzat sempre que se segueixin unes mesures d’higiene molt estrictes. A partir d’aquest dilluns, les botigues podien obrir sempre que funcionessin amb cites prèvies i que atenguessin un sol client a la vegada. A banda, cal que facilitin gel hidroalcohòlic als clients a l’entrada i que desinfectin el local dos cops cada dia.

Tot i això, aquest diumenge l’Ajuntament de Berga i Berga Comercial va recomanar a través de les xarxes als comerços no reprendre l’activitat si no es disposa del material necessari per aplicar totes les mesures. La recomanació ha estat efectiva.

Ajuntament i botiguers treballen per poder obrir l’11 de maig

L’Ajuntament de Berga i la Unió de Botiguers (Berga Comercial) treballen des de fa dies perquè l’11 de maig tots els comerços de la ciutat tinguin tot el material necessari per obrir amb seguretat. El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà, tot i que ha recalcat que el pla d’obertura definitiu dependrà de l’evolució de la pandèmia i de les ordres que vinguin des de les autoritats.

Orcajo ha assegurat que el pla d’obertura “vol ser un document homogeni per a tots els comerços de la ciutat”. La fase 1 del desconfinament a la Catalunya central podria començar dilluns vinent i en això estan treballant: “S’ha de posar entre cometes, però és la data més propera possible i la nostra obligació és preparar-nos posant la mirada a aquest dia”.

Fins aquest cap de setmana l’Ajuntament i Berga Comercial restaven a l’espera del BOE del govern espanyol i de les recomanacions de la Generalitat. El BOE va sortir aquest diumenge i “s’ajusta moltíssim al que ja teníem preparat”, ha apuntat Orcajo. Ara, però, queda polir-ne els serrells amb l’Ajuntament amb la voluntat que “tots els comerços de la ciutat vagin a una”.

De moment, però, Berga Comercial ja ha activat la maquinària de preparació de cara als seus associats. En aquests moments tots els socis de l’entitat ja tenen unes enquestes per fer les comandes de tot el que necessiten. L’associació ha encarregat els Equips de Protecció Individual (EPI) i ha dissenyat els cartells de senyalització i recomanacions que s’hauran de col·locar als establiments. La idea és habilitar un punt de recollida a finals de setmana perquè tots els comerciants puguin recollir el material per poder obrir dilluns vinent.

X