Menys d’un 10% dels pacients amb Covid-19 a l’hospital de Berga han hagut de ser traslladats a d’altres centres

L’hospital Sant Bernabé de Berga va haver de traslladar a d’altres centres 26 pacients positius de Covid-19 fins el passat 29 d’abril. És la primera informació en relació als trasllats que s’ha publicat fins ara i desmenteix el rumor que havia agafat forma des de l’inici de la pandèmia: l’hospital no ha hagut de derivar bona part dels seus pacients i, de fet, n’ha assumit una àmplia majoria.

Amb dades del 29 d’abril, l’hospital havia ingressat 154 persones amb positiu a la prova del Covid-19. A banda, el centre havia procedit al trasllat de 26 a d’altres centres, al voltant d’un 8% del total de pacients que ha rebut des de l’inici de la crisi.

Un dels principals handicaps que ha hagut d’afrontar l’hospital durant aquesta crisi és que no disposa d’Unitat de Cures Intensives (UCI). Això ha fet que pacients que la requerien haguessin de ser traslladats a hospitals veïns. Tot i això, les dades demostren que l’hospital berguedà ha estat capaç d’afrontar i atendre més del 90% de casos que ha rebut.

X