Els CAPs del Gironella i Puig-reig tornen a obrir després de setmanes tancats pel Covid-19

Els centres d’atenció primària (CAP) de Gironella i Puig-reig han reobert aquest dilluns, mentre que el comarcal (Berga) i el de Guardiola de Berguedà han recuperat l’activitat habitual. És a dir, tornen a oferir el servei de pediatria i atenció a la salut sexual i reproductiva, de dilluns a divendres, de 8 a 20h.

El CAP de Gironella reobre després de setmanes tancat. Ho farà de 8 a 20h, dilluns, dimecres i divendres; i de 8 a 15h, dimarts i dijous. El de Puig-reig estarà obert de 8 a 15h, dilluns dimecres i divendres; i de 8 a 20h, dimarts i dijous.

El telèfon de contacte del CAP Gironella és el 93 825 03 21 i el de Puig-reig, el 93 829 05 42. Per poder gestionar les demandes de la ciutadania, abans de desplaçar-s’hi cal trucar-hi o bé contactar-hi a través de l’eConsulta, o de l’opció “Com et podem ajudar, contacteu amb mi” del web de programació de visites, amb l’objectiu de concretar els detalls de la visita

Pel que fa al CAP Guardiola de Berguedà i al CAP Berguedà, els serveis de pediatria i atenció a la salut sexual es reprenen de dilluns a divendres, de 8 a 20h. Els telèfons de contacte per gestionar les visites són el 93 822 71 72 i el 93 821 27 44, respectivament.

Fora de l’horari habitual

Les persones usuàries es podran adreçar al telèfon mateix de cada centre per realitzar les seves consultes o al 061. L’ambulatori de Berga donarà cobertura a la població de les àrees bàsiques del Berguedà per a aquelles visites presencials no resoltes per via telefònica o eConsulta/videoconsulta, de dilluns a divendres, de 20 a 8 h i els dissabtes, diumenges i festius, les 24h.

Evitar els desplaçaments als CAP

Amb la voluntat d’evitar els desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària, les administracions fan una crida a utilitzar el telèfon, o bé l’opció “Com et podem ajudar, contacteu amb mi” del web de programació de visites, o la consulta virtual. Els professionals de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central recorden la importància de donar-se d’alta a l’aplicació La Meva Salut, per tenir accés a totes les dades i a les consultes en línia (l’eConsulta i la videoconsulta).

L’alta a La Meva Salut es pot fer excepcionalment AQUÍ o a través del telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres, de 8 a 20h.