La Patum infantil impulsa una edició virtual i obre una via de donacions per a la Marató de TV3

El 12 de juny no serà un dia qualsevol. No hi haurà Patum infantil a la plaça, però sí a moltes cases del Berguedà. L’organització de la festa organitza un repte solidari per mantenir viva la festa i, a la vegada, recaptar fons per a la Marató de TV3. És la ‘Patum Infantil Challenge 2020’ i encoratja tota la població a fer Patum des de casa.

S’hi podrà participar de vuit maneres diferents però totes elles tindran un denominador comú: una aportació de 5, 10, 15 o 20 euros que aniran a parar íntegrament a la Marató de TV3, que enguany se centrarà en la investigació per eradicar el Covid-19. Cada participant podrà triar la quantitat que vol donar quan faci la inscripció a través del lloc web de la festa.

Les vuit categories són aquestes:

  1. Patum a la plaça: Pels nens i nenes en edat de fer la Patum Infantil.
  2. Patum de les andròmines: Per aquells que tinguin la seva comparsa.
  3. Patum Free-Style: Per patumaires petits i grans barrejats en un mateix vídeo o foto.
  4. Com Canalla: Adults que vulguin aportar el seu gra de sorra fent la Patum Infantil.
  5. Patum de vella escola: Avis i àvies que tenen ganes de fer Patum i gravar un vídeo per demostrar que la Patum no té edat!
  6. Patum des del balcó/petits reporters: Aquells que viuen la patum d’una altra manera, agafa el micro i narra’ns la Patum o fes-te una foto amb un micro o des del teu balcó vestit de patumaire.
  7. Patum des de l’empostissat: Per a músics de totes les edats i els seus instruments… Grava’t tocant la cançó de la Patum que més t’agradi! Com ens agrada escoltar Patum!
  8. Patum de comparsa: Si has participat en alguna comparsa en algun moment de la història de la patum infantil i tens una foto.

Un cop realitzada la inscripció, el participant podrà de descarregar-se el document “Jo hi participo”, segons la categoria que en que vulgui participar. El document podrà ser en color o en blanc i negre, per si vol que la canalla es vol entretenir a pintar-lo.

La segona fase del repte serà el mateix 12 de juny. Els inscrits hauran de pujar una foto o vídeo a Instagram segons la categoria on participin. Cada publicació haurà de mostrar el document ‘Jo hi participo’ i haurà d’incloure l’etiqueta #patuminfantil i l’etiqueta que correspongui a la modalitat escollida. El mateix 12 de juny l’organització publicarà al web de la Patum infantil totes aquelles fotos o vídeos que els participants hagin compartit a Instagram amb les dues etiquetes.

A banda, s’actualitzaran els inscrits i el marcador de diners recaptats a la pàgina web de la Patum infantil. També s’hi podran veure les fotografies i els vídeos que els inscrits hagin compartit a les xarxes.