Prop de 400 alumnes de secundària del Berguedà participen en un nou concurs sobre cultura artística

Diversos professors de dibuix del Berguedà lliuraran dilluns que ve, 15 de juny, els premis del concurs SaberArt. El certamen s’ha estrenat aquest any i ha comptat amb la participació de 396 concursants que, al llarg de 33 setmanes, han respost una pregunta setmanal sobre cultura artística.

Els centres que han impulsat el concurs són l’Institut Guillem de Berguedà i el Serra de Noet (Berga), el Pere Fontdevila (Gironella), el de Puig-reig i el Castell del Quer (Prats de Lluçanès). Des del mes de setembre, cada setmana ha anat apareixen una pregunta nova al web del concurs i els participants l’han hagut de contestar, mentre comprovaven si la setmana anterior havien encertat el repte.

La idea va sorgir l’estiu passat amb l’objectiu de promoure una activitat compartida entre els centres de secundària del Berguedà. La proposta, a més, ha servit per cohesionar el nou grup de treball de professors de dibuix, que va néixer amb ganes de donar impuls i visibilitat al fet artístic des dels centres educatius.

Degut a l’emergència del Covid-19, els organitzadors han repensat la cerimònia d’entrega de premis, que serà a través d’un enllaç a Youtube, a partir de les 12 del matí.