First Stop

Berga, Política

Junts per Berga creu que el Pla de Joventut “es queda curt” i retreu a la CUP haver-lo aprovat “de forma unilateral”

Junts per Berga creu que el Pla de Joventut “es queda curt” i retreu a la CUP haver-lo aprovat “de forma unilateral”

Malestar a Junts per Berga pel nou Pla de Joventut que ha publicat el govern de la ciutat aquesta última setmana. El principal grup de l’oposició retreu al govern de la CUP haver-lo determinat “de forma unilateral” i considera que “es queda curt”, ja que hi troba a faltar més accions en formació, habitatge, educació o transport, entre d’altres.

En un comunicat, Junts per Berga assegura que el Pla “oblida molts àmbits essencials”. En aqust aspecte, el grup municipal no comparteix que 10 de les accions claus estiguin encaradaes a incentivar el consum d’aigua en activitats concretes però, en canvi, només hi hagi una nova acció en formació i una única acció en habitatge o educació. Tampoc els convenç l’estratègia en l’àmbit del transport, on “l’única propsota és una viva ciclista però no es contemple res respecte a la necessària millora de la mobilitat i la connectivitat a la ciutat”.

En la mateixa línia, troben a faltar més accions noves a nivell d’oci, lleure, cultura i creació. En aquest sentit apunten que “cal treballar molt més en aquesta manca d’oferta adequada i engrescadora a la ciutat, ja que el 69,3% dels joves majors de 18 anys el situen com a principal problema del jovent”.

El partit opositor considera que calen més eines i recursos per permetre l’emancipació, borses de treball i habitatge, promoure estudis superiors o universitaris, una Taula de joves productors, una Taula d’oci nocturn, entre d’altres. També retreuen al govern que no parli de “visualitzar, reconèixer i impulsar el talent jove local” i que no contempli “ni una beca” i “ni una sola opció destinada específicament a la diversitat cultural i la immigració”.

Propostes a banda, Junts per Berga assegura està “sorprès que l’aprovació del Pla hagi estat mitjançant Decret d’Alcaldia” i que no s’hagi “deliberat ni consensuat” amb l’oposició.  En aquest aspecte, el grup és “més partidari d’un Pla amb menys imatge i més contingut real”. I el defineixen com “un document polític”, motiu pel qual els 4.200 euros que asseguren que ha costat la maquetació els semblen “desmesurats”.

El grup ha estès la mà al govern per “col·laborar i donar suport en projectes, plans i accions que apostin fermament per Berga” i, tot i les queixes, ha felicitat la regidoria, la tècnica de joventut i tot l’equip implicat en el Pla per la feina feta en 8 mesos.

Ajuntament de Berga CUP Junts per Berga Pla de Joventut

Comentaris