Polèmica per un vídeo de la primera tinent d’alcaldessa de Berga fent un salt de maces el primer dia de Patum confinada

Polèmica política a Berga la primera nit de “Patum confinada”. Les xarxes bullen després d’un vídeo on apareix la regidora de Promoció Econòmica i primera tinent d’alcaldessa, Roser Rifà, fent un salt de maces al centre de Berga el primer vespre de Corpus sense Patum. Ho fa al carrer dels Menorets, un dels perpendiculars al carrer Major, davant la mirada i el caliu de desenes de persones.

La polèmica no és només a les xarxes. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, la CUP està reunida per decidir com afronta la situació; i l’oposició, molesta, ha intensificat relacions en les últimes hores i exigirà responsabilitats. De fet, ERC ha estat la primera en pronunciar-se oficialment i ja ha demanat el cessament de la regidora Rifà a través de les xarxes socials.

El primer vespre de Patum confinada va omplir bars i places. Lluny de les multituds que es veuen en un Corpus habitual però també lluny del moviment d’ un dia festiu qualsevol. La gent es va concentrar davant els bars i, molts grups, van aprofitar per encendre maces. Però encendre un fuet és un pol d’atracció i, en molts casos, el que començava com un salt en petit comitè acabava amb desenes de persones fent caliu a la vora.

X