Mobilitat Berguedà

Residus

Primer pas per millorar la recollida d’escombraries en càmpings del Berguedà

Primer pas per millorar la recollida d’escombraries en càmpings del Berguedà

Pas endavant per millorar la recollida selectiva als càmpings del Berguedà. La implantació del porta a porta als grans municipis de la comarca no va anar lligada a un canvi en el reciclatge en els càmpings de la zona. Solucionar-ho era un compromís del Consell Comarcal des de l’inici del nou model i, ara –a punt de celebrar el segon aniversari del sistema- vol posar fil a l’agulla. Per fer-ho, posarà en marxa una prova pilot al Càmping Berga Resort, tancant els contenidors i donant targetes o similars als usuaris perquè puguin accedir-hi i llançar la brossa.

El projecte serà possible gràcies a un conveni signat entre l’empresa Ecoembalajes España SL (Ecoembes) i el Consell Comarcal del Berguedà. L’experiència al Càmping Berga Resort serà una prova pilot per millorar la recollida selectiva als càmpings de tota la comarca.

Aquestes setmanes s’està informant els clients del càmping amb tasques de difusió i sensibilització per mitjà de personal informador i xerrades. Després es tancaran els contenidors i només s’hi podrà accedir mitjançant targetes o similars que permetran la identificació dels usuaris i limitaran l’accés a cada contenidor.

Aquest sistema restringirà l’ús dels contenidors només per als campistes. L’objectiu és aconseguir que totes les persones que fan estada al càmping participin al model de recollida porta a porta i així millorar, encara més, els resultats de la recollida selectiva de residus de la comarca.

Actualment, al Berguedà hi ha dinou càmpings en actiu, set dels quals estan a municipis on ja hi ha implementat el sistema de recollida porta a porta. Els dotze restants són en municipis amb recollida de residus en contenidors en àrea de vorera. Per tot això, amb l’experiència obtinguda, el Consell es compromet a ampliar el projecte a tots els càmpings del Berguedà que estiguin en municipis amb el model porta a porta.

Consell Comarcal del Berguedà Porta a porta reciclatge

Estic amb tu

Comentaris