La fiscalia demana vuit anys de presó per l’acusat d’abusar sexualment d’una menor dins l’antiga discoteca Menfis

La fiscalia demana vuit anys de presó per l’acusat d’abusar sexualment d’una menor a Berga el gener de 2019. Els fets van tenir lloc a les instal·lacions abandonades de l’antiga discoteca Menfis quan, segons el ministeri públic, l’acusat, de 52 anys, hauria aprofitat que la noia, que llavors en tenia 14, es trobava sota els efectes de les drogues per fer-li tocaments. La menor va trigar gairebé un mes a denunciar els fets. Al judici, que arrenca dimarts vinent a l’Audiència de Barcelona, es jutjarà a una segona persona, de 27 anys, qui, presumptament, proporcionava amb el principal acusat substàncies estupefaents a menors.

Segons el Ministeri Fiscal, els dos acusats s’havien posat d’acord per ocupar les instal·lacions de la discoteca abandonada. Entre octubre de 2018 i gener de 2019 hi venien drogues a menors i, fins i tot en una ocasió, un jove va haver de ser ates a l’hospital.

El presumpte abús sexual va tenir lloc al gener. Segons afegeix el text, l’acusat hauria aprofitat que la víctima, que llavors tenia 14 anys, es trobava sota els efectes de la droga per dur-la a una sala amb l’excusa de què “volia fer-li una neteja d’aura“. Va ser llavors que li hauria tocat i apretat els pits, per sota dels sostens, i l’hauria assegut damunt d’ell. La noia va trigar quasi un mes a denunciar els fets a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga i els Mossos van iniciar una investigació.

El 22 de febrer els Mossos, amb una ordre judicial, van entrar a les instal·lacions on van intervenir una bossa amb 5,18 grams de marihuana. L’objectiu de la droga, diu l’escrit, era la seva venda a terceres persones i estava valorada en 28 euros. Aquell mateix dia la policia catalana va arrestar al presumpte acusat de proporcionar la droga als menors i van emetre una ordre de recerca i captura per detenir el que hauria abusat de la menor. Va ser arrestat tres dies després.

L’home està en presó provisional des que va ser detingut. El Ministeri Fiscal l’acusa d’un delicte d’abús sexual i d’un d’agreujat de tràfic de drogues. Demana per cadascun d’ells quatre anys de presó i una ordre d’allunyament de la menor de 1.000 metres, així com la prohibició de comunicar-se amb ella. També que se li imposi una condemna de cinc anys de llibertat vigilada.

A l’altre l’acusa del delicte agreujat de tràfic de drogues. Demana quatre anys de presó i una multa de 50 euros.

X