Un tiquet de compra al petit comerç de Berga ara també serveix per anar al cinema de franc

Comprar al petit comerç de Berga torna a tenir premi. Aquesta vegada un tiquet de compra en qualsevol botiga de Berga servirà per accedir a una projecció d’un cicle de cinema a la fresca a les places de la ciutat. Les projeccions es faran cada dimecres (19.30h o 21.30, en funció de la setmana) i seran itinerants per diferents places dels barris de Berga: pista de Santa Eulàlia (2), plaça de Sant Pere, plaça Cim d’Estela (2) i plaça de la Font del Ros.

Es tracta d’una iniciativa de Bergacomercial pensada per als seus associats que, amb el temps, ha sumat la col·laboració de l’Ajuntament i s’ha obert finalment a tots els comerços de la ciutat. De fet, la campanya val 8.000 euros i, d’aquests, 5.000 surten de la unió de botiguers i 3.000 els posa de l’Ajuntament.

Aquesta aportació pública surt dels 40.000 euros del pla de xoc per a la dinamització comercial. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat en roda de premsa que és la primera acció que es concreta en dinamització comercial, però que “en els propers dies esperem anunciar-ne de noves”. Ara mateix, doncs, l’Ajuntament només ha gastat 3.000 dels 40.000 euros de la partida, tot i que ja té en ment “alguna acció d’embelliment dels carrers, acordada amb els botiguers”, que s’anunciarà aviat.

Com funcionarà el cinema a la fresca de Bergacomercial?

L’aforament de cada projecció serà d’entre 250 i 300 persones. Per accedir-hi, caldrà presentar un tiquet d’una compra feta en una botiga en la darrera setmana. “No ens fixarem en el preu de la compra, això ens és igual, el que sí que mirarem serà que sigui una botiga de Berga i que sigui una compra relativament recent”, ha dit el president de Bergacomercial, Xavi Orcajo.

El cicle de cinema és possible gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, que ha posat a disposició de la unió de botiguers de Berga les pel·lícules premiades als Premis Gaudí. “Hem triat títols estiuencs: alguns clarament infantils, d’altres per adults i d’altres per a totes les edats”, ha explicat Ermínia Altarriba, de Bergacomercial. De les 6 pel·lícules, 5 són en català. Només Un monstruo viene a verme és en castellà.

La programació

22/07. Pista de Santa Eulàlia. 19.30h: “Superlopez”

29/07. Plaça de Sant Pere. 21.30h: “7 raons per fugir”

05/08. Plaça Cinm d’Estela (Cal Carreras, el Vall). 21.30h: “Un monstruo viene a verme”

12/08. Plaça de la Font del Ros. 19.30h: “Tadeo Jones 2”

19/08. Pista de Santa Eulàlia. 21.30h: “El rei borni”

26/08. Plaça Cim d’Estela. 21.30h: “La plaga”