L’hospital de Berga segueix sense casos positius de Covid

Segueix la calma a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. El centre ha informat aquest divendres que continua sense casos positius de Covid ingressats. En la darrera setmana no hi ha hagut ni defuncions ni nous contagis entre el personal. La situació contrasta totalment amb la que es viu en d’altres punts del país, com Barcelona, zones de l’Hospitalet del Llobregat i el Segrià.

El Govern de la Generalitat ha decidit aquest divendres estendre a Barcelona, 12 municipis del seu entorn, la Noguera i la resta del Segrià les mesures que ja va implantar en tres barris de l’Hospitalet. La consellera Meritxell Budó ha avisat que aquesta és “l’última oportunitat” abans de fer un confinament més dràstic de la població.

El Govern recomana no sortir de casa i tanca cinemes, teatres i locals d’oci nocturn. Limita l’aforament interior de bars i restaurants al 50% i prohibeix les trobades de més de 10 persones. La consellera de Salut reconeix que hi ha transmissió comunitària. Els municipis metropolitans afectats són Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona.

X