El Berguedà redueix el risc de rebrot de coronavirus l’última setmana

El Berguedà continua mantenint a ratlla els nous positius de coronavirus per prova PCR. En l’última setmana, del 24 al 30 de juliol, la comarca només ha registrat 3 nous contagis PCR, tots ells de l’àrea bàsica de salut de Berga, i el risc de rebrot ha baixat fins al 20,01, que es considera baix. En aquest sentit, les àrees bàsiques de salut del Baix i l’Alt Berguedà s’han mantingut netes de nous casos.

Precisament, la setmana anterior, del 17 al 23 de juliol, es van comptabilitzar fins a 8 nous contagis, i la probabilitat de rebrot havia ascendit fins a 56,37, de nivell mitjà. Tot i això, convé remarcar que els casos s’han mantingut per sota del llindar dels 10 des de la primera setmana de juny, i que tampoc hi hagut cap nou ingrés hospitalari ni cap nova defunció des de la primera quinzena del mateix mes. La mitjana d’edat dels contagis novells se situa al voltant dels 45 anys i el % de positivitat és d’entre 1 i 2, ja que es realitzen prop de 300 proves PCR a la setmana.

X