La matriculació de vehicles remunta al Berguedà durant el juliol

Després d’uns mesos complicats pel sector de l’automòbil arran de la pandèmia del coronavirus, sembla que aquest mes de juliol la dinàmica es comença a revertir, com a mínim al Berguedà.

Segons dades de la Patronal Catalana d’Automoció (FECAVEM), les matriculacions de tot tipus de vehicles durant el juliol a la comarca han ascendit fins a les 111, gairebé un 80% més que les registrades al juny, quan les restriccions de mobilitat ja eren força més laxes que en els mesos anteriors i les concessionàries ja podien obrir. El mínim històric durant el període de confinament correspon a l’abril, amb tan sols dos nous vehicles matriculats.

Si comparem les xifres del que portem de 2020 amb les de l’any anterior, es detecta una reducció de matriculacions de fins al 30%, tot i que aquest juliol s’ha trencat la dinàmica a la baixa i s’han comptabilitzat quatre vehicles matriculats més que en el mateix mes del 2019.

Ara bé, convé remarcar que la gran excepció ha estat el sector de les motos. Del gener al juliol del 2020 s’han matriculat un total de 65 motos, dues més que durant el 2019. Paradoxalment, aquest increment no es deu a aquest mes, que presenta un balanç negatiu, sinó just abans del confinament, als mesos de gener i febrer, que van presentar un augment de matriculacions de motos del 157% respecte a un any abans.

X