Meteorologia

Risc alt de fortes pluges al Berguedà aquest divendres

Risc alt de fortes pluges al Berguedà aquest divendres

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès una sèrie d’avisos de cara a l’episodi de pluges que es preveu a Catalunya entre aquest divendres i dissabte, i el Berguedà és una de les comarques amb més probabilitat de que les plugues descarreguin amb força, i fins i tot, amb algun fenòmen de temps violent, com ara pedres de més de 2 cm de diàmetre, esclafits i ratxes de vent de més de 90 km/h. De fet, segons l’SMC, es poden arribar a superar els 40 l/m2 en 30 minuts.

A més, el Berguedà també presenta un risc moderat d’inundació durant la tarda d’aquest divendres i la matinada de dissabte. En aquest sentit, Protecció Civil recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades ja que el cabal pot incrementar de forma sobtada, a més de no estacionar cotxes en zones inundables o torrents secs.

A part de les pluges, també s’espera una destacada baixada de la temperatura durant el cap de setmana. De fet, les màximes podrien arribar a baixar fins a 15ºC entre aquest dijous i dissabte al Berguedà i quedar-se per sota dels 20ºC a pràcticament tota la comarca de cara al mateix dissabte. D’altra banda, les mínimes també s’aproparan a valors més típics de la tardor i en municipis de l’Alt Berguedà es podrien fregar els 5ºC les matinades de diumenge i dilluns.

Berguedà pluges Protecció Civil temperatures

Estic amb tu

Comentaris