Risc alt de fortes pluges al Berguedà aquest divendres

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès una sèrie d’avisos de cara a l’episodi de pluges que es preveu a Catalunya entre aquest divendres i dissabte, i el Berguedà és una de les comarques amb més probabilitat de que les plugues descarreguin amb força, i fins i tot, amb algun fenòmen de temps violent, com ara pedres de més de 2 cm de diàmetre, esclafits i ratxes de vent de més de 90 km/h. De fet, segons l’SMC, es poden arribar a superar els 40 l/m2 en 30 minuts.

A més, el Berguedà també presenta un risc moderat d’inundació durant la tarda d’aquest divendres i la matinada de dissabte. En aquest sentit, Protecció Civil recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades ja que el cabal pot incrementar de forma sobtada, a més de no estacionar cotxes en zones inundables o torrents secs.

A part de les pluges, també s’espera una destacada baixada de la temperatura durant el cap de setmana. De fet, les màximes podrien arribar a baixar fins a 15ºC entre aquest dijous i dissabte al Berguedà i quedar-se per sota dels 20ºC a pràcticament tota la comarca de cara al mateix dissabte. D’altra banda, les mínimes també s’aproparan a valors més típics de la tardor i en municipis de l’Alt Berguedà es podrien fregar els 5ºC les matinades de diumenge i dilluns.