Gironella blinda el seu carrer principal: l’Ajuntament prohibeix fer edificis que tallin el pas per l’avinguda Catalunya

L’Ajuntament de Gironella garanteix la continuïtat de l’avinguda Catalunya i aprova un canvi urbanístic que impedeix edificar-hi res que interrompi l’itinerari dels vianants. És una de les dues modificacions que es van aprovar ahir, necessàries perquè el projecte de l’estació d’autobusos tiri endavant. L’altre canvi era la regulació de l’edificació de la parcel·la on s’alçarà l’estació per impedir que s’hi construeixi res més i garantir uns metres de distància entre l’estació i la resta d’edificis de la zona.

Aquest agost la comissió d’Urbanisme de la Catalunya central va aprovar el projecte de l’estació de forma definitiva amb la condició que l’Ajuntament aprovés aquests dos punts. Aquest dimarts el ple municipal va fer els deures i va aprovar per unanimitat els dos canvis que requeria la Generalitat.

La sessió plenària també va servir per aprovar una altra modificació urbanística: en aquest cas a la zona de l’entrada sud del municipi, a l’antic escorxador, per ubicar-hi una rotonda, un parc urbà i un mirador sobre el riu Llobregat. Aquesta aprovació incorpora un text refós amb requeriments fets pel Govern, el futur urbanístic de la zona i el resultat final de la infraestructura. Aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del grup municipal d’ERC, que va argumentar que la construcció d’aquesta rotonda era “una decisió presa sense visió de futur”.

El romanent es queda a Gironella

L’Ajuntament també va acordar quedar-se el romanent enlloc de cedir-lo a l’Estat espanyol. El govern de Pedro Sànchez vol apropiar-se d’aquests recursos municipals (els estalvis anuals de cada ajuntament) per distribuir-los cap a les seves necessitats i retornar-los en els propers 10 anys. L’alcalde de Gironella, David Font, va assegurar que en cap cas ho autoritzarà: “El consistori ha de poder seguir sent autònom i decidir a què destina els diners segons les necessitats que tingui”.

X