L’Hospital Sant Joan de Déu inicia una recerca sobre el neuroblastoma gràcies als diners de la campanya ‘Tot és possible’

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona comença un nou projecte de recerca del neuroblastoma gràcies a la Beca Arlet Vila, finançada per la iniciativa “Tot és possible“. Els 120.000 euros que es van aconseguir recaptar amb la campanya s’aportaran durant cinc anys a l’hospital (24.000€ cada any) per buscar nous tractaments per als neuroblastomes més agressius.

La Roser i el Genís, els pares de l’Arlet, van engegar una campanya de captació de fons per poder finançar el tractament de la seva filla als Estats Units, amb la col·laboració de l’Associació Nen i de tota la comarca del Berguedà. Però l’Arlet va morir el passat mes de juliol, després de quatre anys lluitant contra aquest càncer del desenvolupament, i han decidit destinar tots els diners a la recerca. “No volem que cap altre nen hagi de passar el que ha passat l’Arlet”, explica la Roser.

La beca que porta el seu nom és per a ells “una manera increïble de retre-li un homenatge”. La Beca Arlet Vila s’ha otorgat a la doctora Marta Garcia per dur a terme el projecte de recerca “Estudi dels mecanismes de quimioresistència associats al neuroblastoma”. Segons explica el Sant Joan de Déu en un comunicat, és “un gran pas per identificar els mecanismes genètics responsables de la resistència als tractaments actuals i buscar-ne de nous”.

També ho va explicar la doctora Garcia durant l’acte de presentació de la beca, en què el doctor Jaume Mora, director científic de l’Àrea d’Oncologia i Hematologia, va recordar que “les famílies ens han ajudat a aconseguir que en quinze anys es curin més pacients i visquin més anys i més bé”. En aquest sentit, Mora es va comprometre a continuar investigant perquè “algun dia puguem curar tots els nens i nenes que pateixen càncer”.

“Aquest és un projecte creat amb amor, però sobretot amb esperança, i aquest és el missatge que volem seguir donant”, expliquen la Roser i el Genís. I esperança és el que tenen ara molts infants i les seves famílies gràcies a aquesta nova línia de recerca.

X