Primer gran repunt d’ingressats a l’hospital de Berga de la segona onada de coronavirus: hi ha 16 ingressats i s’ha produït una mort

Primer repunt important d’ingressats a l’hospital de Berga, passat l’estiu, a causa del coronavirus. Segons dades facilitades pel centre, ara mateix hi ha 16 ingressats amb diagnòstic de Covid-19 i al llarg de l’última setmana hi ha hagut una nova defunció. El portal de dades de la Generalitat fixa que, des de l’esclat de la pandèmia, ja han mort 142 persones al Berguedà per culpa del virus. A l’hospital, la darrera setmana s’han produït una dotzena d’ingressos per coronavirus i, a banda, s’ha detectat un cas entre el personal del centre.

L’última setmana, el Berguedà ha detectat 89 casos de coronavirus nous. Això ha fet pujar el risc de rebrot fins a 540,38. Per això, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha fet una crida a respectar les normes de seguretat per no complicar la situació a l’hospital. Les dades encara són lluny del pic de la pandèmia, de principis d’abril, però aleshores la situació va tocar sostre en menys de dues setmanes.

Noves mesures de seguretat a l’hospital

Com que la situació s’ha complicat, l’hospital de Berga ha pres un seguit de mesures extraordinàries per continuar garantint al màxim la seguretat, tant dels pacients com dels propis professionals.

A partir d’aquest dissabte, 24 d’octubre, es tornaran a restringir les visites a tot el centre, excepte aquells casos de final de vida del pacient o en situacions excepcionals. Pel que fa a l’activitat programada, s’incrementaran les visites telefòniques en tots aquells casos que sigui possible per evitar el màxim els desplaçaments al centre hospitalari, i només es permetrà l’entrada d’un acompanyant en cas de pacients menors d’edat o persones dependents en el moment de la vista. L’activitat a quiròfan seguirà com estava previst.

Aquestes mesures seran avaluades en tot moment i, en cas que l’hospital ho consideri necessari, podran ser modificades. El centre és conscient  de la repercussió que tenen aquestes mesures tant per als pacients com per als seus familiars, però defensa que són “totalment necessàries en aquest moment”.

X