Meteorologia

Monotonia anticiclònica per dies, i setmanes?

Monotonia anticiclònica per dies, i setmanes?

Un anticicló persistent se’ns va instal·lar el passat diumenge a casa nostra, i pel que sembla, no té intenció de marxar fins, com a mínim, a finals de la propera setmana. Ens esperen, per tant, un bon grapat de dies amb poques novetats, al marge de les típiques boires matinals en les zones més fondes.

Aquest dimarts hem tingut alguna petita excepció en forma de ruixats aïllats que han afectat comarques veïnes al Berguedà. Però no se n’esperen més. De fet, la jornada d’aquest dimecres serà força assolellada en conjunt, un cop els bancs de boira desapareguin del Baix Berguedà i de les fondalades del nord de la comarca. No obstant, aquest sol quedarà enteranyinat per bandes de núvols alts i prims, i això també comportarà que les temperatures es quedin força estancades al migdia. Les màximes voltaran els 15ºC en molts punts de la comarca, tot i que en punts de la meitat sud podrien quedar una mica més altes. Mentrestant, les mínimes també podrien baixar lleugerament, però l’ambient seguirà sense ser excessivament fred, amb valors per sobre dels 5ºC a la major part del territori.

Aquests són els valors màxims i mínims esperats per aquest dimecres en alguns municipis de la comarca:

Berga: 15/7ºC

Casserres: 16/6ºC

Montmajor: 15/6ºC

La Pobla de Lillet: 14/4ºC

Saldes: 12/3ºC

De cara a dijous i divendres la novetat més important serà un augment de la nuvolositat de tipus alt, però del tot inofensiva. Les temperatures, tant les diürnes com les nocturnes, seran pràcticament idèntiques, però això no significa que puntualment no hi pugui haver alguna variació d’un o dos graus. Al llarg de les pròximes jornades, també es probable que es pugui produir el fenomen de la inversió tèrmica, tot i que seria poc important.

Temps 10-11

En el mitjà i llarg termini es detecten pocs canvis destacables. Durant el cap de setmana la nuvolositat tendiria a minvar, i la temperatura podria repuntar lleugerament. A inicis de la pròxima setmana, aquest ascens, bàsicament dels valors màxims, es podria notar una mica més.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

anticicló boires núvols alts sol

Estic amb tu

Comentaris