Es constitueix la Cooperativa Energètica Pedraforca, que abastirà d’energia tot Saldes

Una planta solar que pugui abastir d’energia elèctrica totes les cases de Saldes. És la idea que des de fa mesos ronda pel cap a l’Ajuntament de Saldes i aquest dijous ha fet un pas de gegant per ser una realitat. S’ha constituït oficialment la Cooperativa Energètica Pedraforca, impulsada per l’Ajuntament amb el suport dels veïns i les entitats de la zona, i el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central.

El projecte inclou la comercialització d’energia a Saldes a través de la cooperativa que s’ha constituït. Però tot això serà la darrera fase de la iniciativa, el punt culminant. Abans s’instal·larà un parc solar en uns terrenys de propietat municipal on antigament hi havia hagut l’empresa minera Carbones del Pedraforca.

La idea és que aquesta planta solar aconsegueixi l’energia elèctrica necessària per arribar a totes les cases del municipi. Saldes és un dels impulsors d’un projecte que té el suport de 42 ajuntaments catalans. Tots ells es marquen l’objectiu de recuperar les xarxes de distribució.

L’objectiu final és que Saldes pugui ser autosuficient tant en producció com en distribució i comercialització de l’energia. A més, vol fer-ho a través d’un projecte amb criteris d’economia social i sostenible i amb una gestió el màxim de descentralitzada i col·laborativa possible.

X