El PSC reclama concreció per a l’autovia fins al Túnel del Cadí, després de “reiterats incompliments” del Govern

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s’ha cansat dels “reiterats incompliments” del Govern a la C-16 fins al Túnel del Cadí. En un comunicat, els socialistes exigeixen concreció per a l’autovia entre Berga i Bagà, veient que “cada conseller ha fet una proposta” i “cada proposta ha suposat un nou retard”. El PSC retreu al Govern que està tractant “un Eix Europeu” com “una carretera secundària qualsevol”, i acusa l’executiu català de “voler resoldre amb un sistema de cons, els colls d’ampolla d’una carretera que no pot contenir el fluix de vehicles que suporta”.

El PSC està “convençut” que els constants endarreriments en els obres fins al Túnel del Cadí són “una estratègia deliberada per posposar l’obra de forma indefinida”. Per això, exigeix al Govern que aclareixi quines partides pressupostàries té guardades per les obres de la C-16 fins al Túnel i que fixi compromisos per escrit sobre els terminis d’execució de les obres.

21 quilòmetres dividits per trams de quatre i tres carrils

L’última fórmula del Govern per resoldre les congestions a la C-16 és dividir els 21 quilòmetres entre Berga i Bagà en trams de quatre i tres carrils.

La Generalitat desdoblar totalment la carretera entre Berga i Cercs per aconseguir quatre carrils de circulació (dos en sentit nord i dos, en sentit sud). A partir d’aquí i fins a Malanyeu, el Govern hi vol fer un tercer carril reversible amb una barrera mòbil que permetrà desdoblar un sentit de la marxa en funció de les necessitats. A Malanyeu, l’orografia permet tornar a desdoblar totalment la via i fer-hi 1,5km de quatre carrils. I des de Malanyeu fins a Bagà, s’hi aplicarà el mateix sistema que entre Cercs i Malanyeu: els tres carrils amb barrera mòbil.

Les obres per fer aquesta carretera havien de començar a finals del 2020, segons les darreres previsions del Govern. No serà així i, per tant, la data fixada per acabar-les, el 2022, també s’endarrereix per enèsima vegada.

X