La residència Sant Bernabé de Berga suma dues noves defuncions per coronavirus

La residència Sant Bernabé de Berga ha patit dues noves defuncions aquesta setmana a causa del coronavirus. Les dues morts se sumen a les quatre que es van produir fa dos caps de setmana. Segons ha explicat l’alcaldessa, Montse Venturós, en roda de premsa, hi ha 41 persones amb diagnòstic de Covid-19 entre els residents i 15 més entre el personal laboral.

Venturós també ha detallat que la residència ha incorporat cinc persones per cobrir algunes de les baixes que s’han donat en les últimes setmanes. Així mateix, el centre ja està preparant la desescalada, ja que el nombre de casos detectats es manté estable i es preveu que en les properes setmanes la majoria de residents es negativitzaran.

L’altra residència de la ciutat, Les Germanetes, segueix esquivant el coronavirus en aquesta segona onada de casos a la comarca. La residència va ser un dels centres més afectats per la pandèmia a la primera onada, però està esquivant aquest segon rebrot, tal com passa en la majoria de centres que van ser vermells a la primavera.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha insistit en el missatge que s’extremin les precaucions per evitar el col·lapse sanitari. Segons Sànchez, aquesta és la premissa que supliquen els professionals de l’Atenció Primària, que reiteren que la clau perquè la situació a l’hospital i a les residències millori és que també ho faci fora, al carrer.

X