La Cobla Berga Jove inicia una campanya de micromecenatge per finançar la gravació de l’obra de Robert Agustina

La Cobla Berga Jove gravarà un disc amb tota l’obra de Robert Agustina per a cobla. El treball consistirà en 14 peces: dotze sardanes i dues obres. Entre aquestes, hi haurà una sardana i una obra sobre la Patum, ja que Agustina les va composar en el marc del Memorial Ricard Cuadra. La cobla calcula que, per fer realitat el projecte, necessita aconseguir 1.400 euros i, per això, aquest dijous comença una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami.

La gravació del CD costa uns 6.000 euros, però la meitat del cost es cobrirà gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat. Pel que fa als 3.000 euros restants, la cobla confia que 1.400 surtin de la campanya de micromecenatge i la resta s’aconsegueixin a través de la venda del CD i de les entrades de concerts.

La gravació, a més, coincideix amb el 50è aniversari d’Agustina i, de fet, és un regal que la cobla li vol fer per agrair-li que “ha estat al peu del canó sempre que ha fet falta”. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el membre de la Berga Jove Lluís Gual, que ha remarcat la bona predisposició que Agustina ha tingut sempre amb el grup. El compositor va fer de franc la sardana que va servir per celebrar el primer any de la cobla, l’any 2015.

Des d’aleshores, la relació entre el compositor i la cobla s’ha fet cada vegada més forta i les col·laboracions han continuat, ja sigui escrivint sardanes perquè la Berga Jove les estrenés, o bé agafant la batuta en actuacions per tot el país. “És una manera de tornar-li una part de tot el que ens ha donat”, ha dit Lluís Gual.

Per poder gravar el disc, la direcció de la cobla anirà a càrrec del titular Denis Rojo, la part tècnica serà assumida per Tasso Laboratori de So, amb Enric Giné al capdavant, i el disseny de la caràtula i el llibret del disc anirà a càrrec de la il·lustradora Bet Calderer.

El treball es gravarà a finals d’aquest any i confien que al llarg dels primers mesos del 2021 pugui ser una realitat. Un cop el tinguin a les mans, la Cobla Berga Jove espera poder fer un concert de presentació a Berga, sempre que les condicions sanitàries ho permetin.

El concert de la cobla i Obeses a Gironella, suspès

La pandèmia ha jugat una última mala passada a la Cobla Berga Jove. L’esperat concert del grup amb Obeses, que s’havia de fer el proper cap de setmana a Gironella, s’ha hagut de suspendre. La cultura tornarà arreu del país dilluns, però el concert a Gironella era aquest cap de setmana i, per tant, en un moment en què les restriccions encara ho impediran. De fet, Obeses ja ha donat per acabada la seva gira i estarà uns mesos lluny dels escenaris preparant el seu nou treball.

De tota manera, en un comunicat, Obeses deixa la porta oberta a ser a Gironella quan les condicions sanitàries ho permetin. Diuen, literalment: “El concert es reprogramarà quan la situació sigui més favorable en el marc d’una propera gira d’Obeses”. Per la seva banda, des de la Cobla Berga Jove, Lluís Gual es manté prudent: “És una bona notícia que Obeses deixi la porta oberta, però cal anar amb peus de plom. No sabem què passarà la setmana que ve, com per pensar en d’aquí a uns mesos”.

X