L’empresa Colisee gestionarà la residència Salarich Calderer de Bagà els propers 12 anys

L’empresa Colisee passarà a gestionar la residència Salarich Calderer de Bagà a partir del proper 1 de gener del 2021. Segons un comunicat que la Fundació ha enviat a les famílies del centre, després de mesos de negociacions s’ha signat un contracte amb Colisee per tal que l’empresa sigui la gestora de la residència durant els propers 12 anys.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcalde de Bagà, Joan Oña, ha assegurat que la signatura del contracte esvaeix de manera definitiva els dubtes sobre el futur del centre. L’empresa tirarà endavant un pla de viabilitat perquè, a mesura que avanci el temps, la residència pugui recuperar-se de la devastadora primera onada de pandèmia que va viure, amb una trentena de defuncions.

Oña ha explicat que, d’entrada, s’ha pogut assegurar “les millors condicions per als treballadors i residents”. Per moments, la crisi econòmica dins la residència va fer trontollar l’estabilitat laboral de la plantilla. El principal motiu és que, amb l’allau de defuncions i la impossibilitat temporal de suplir les vacants amb nous residents, era inviable seguir pagant el sou de tota la plantilla.

Des de fa mesos la residència torna a ser ‘verda’, ja que els seus circuits tornen a ser nets i preparats per contenir el coronavirus, en cas d’un nou brot. Amb el segell verd, la residència ha pogut acceptar nous residents que ja han cobert una part de les vacants que es van generar durant la primavera.

A més, segons explica el comunicat enviat a les famílies, el Patronat de la residència ha aconseguit 16 places públiques més. Augmentar les places públiques era un dels cavalls de batalla del Patronat des de fa mesos, ja que aconseguir-ne vol dir abaratir el cost del servei per a nous residents i facilitar la cobertura de les places vacants a curt-mitjà termini.

22 places addicionals per atendre urgències relacionades amb el virus

La residència també s’ha inclòs dins el pla ‘buffer’ del Departament de Salut de la Generalitat. El pla es resumeix en la possibilitat que els avis que s’infectin de coronavirus en una residència petita poden ser traslladats a un altre centre més gran, on s’instal·laran equipaments especials com respiradors per atendre’ls de la millor manera.

La residència de Bagà passa a formar part d’aquest pla ‘buffer’ i tindrà 22 places públiques a disposició de la Generalitat per si cal atendre patologies relacionades amb el Covid detectat en avis d’altres centres. En el comunicat a les famílies, el Patronat assegura que la inclusió dins el ‘pla buffer’ demostra que el centre passa a ser “una referència per urgències relacionades amb el Covid que puguin sorgir”.

Els nous gestors

La nova empresa gestora de la residència, Colisee, té més de 40 anys d’experiència en l’atenció de persones grans o en situació de dependència. El grup, amb presència a Espanya, Bèlgica, Itàlia i la Xina, compta amb més de 241 centres residencials, té contractats més de 16.000 professionals i es dedica a l’atenció de 24.000 persones.

Per la seva banda, el Patronat que fins ara gestionava la residència se centrarà a partir de l’1 de gener al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), tot i que reiteren que seguiran informats en tot moment dels moviments dels nous gestors de la Salarich Calderer.

X